Schloss Bockfliess Weinviertel Grüner Veltliner
Schloss Bockfliess Weinviertel Grüner Veltliner

Grüner Veltliner når den er bedst!


KÅRET TIL ØSTRIGS BEDSTE VINGÅRD - FOR 4. ÅR I TRÆK!
KÅRET TIL EUROPAS BEDSTE VINGÅRD 2016, AF WINE ENTHUSIAST!

Denne hvidvin udtrykker essensen ved Grüner Veltliner fra området Weinviertel fuldstændig perfekt.

Vinens karakter:

Vinen er dejlig frisk, sprød  og med rigtig god fylde. Den er frugtig og har et pift af hvid peber i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne Grüner Veltliner er som skabt til krydret mad. Den formår nemlig at matche de krydrede karry-retter fuldstændig fantastisk. Også chili/wasabi inspirerede retter vil gå formidabelt til vinen. Disse skal dog ikke være for kradse.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Grüner Veltliner-druerne til vinen er dyrket på sydvendte marker beliggende tæt ved skoven, hvor der er stor forskel i temperaturen om dagen og natten. Jorden består her af let sandholdigt løss. De cirka 44 år gamle vinstokke står i espalier med et tæt løvtag, som holder på jordens fugtighed. Druerne presses først let og hviler i cirka to timer før endelig presning, hvorefter gæring sker ved 19 grader i tanke af rustfrit stål. Efter endt gæring lagrer vinen fire måneder på tanke af rustfrit stål, inden aftapning.

Om producenten:

Bag Schloss Bockfliess-vinene står ingen ringere, end den meget respekterede Pfaffl-familie. Her er der tale om et ægte familieforetagende – en familie der virkelig samles, og ikke kun ved julemiddagen. Alle påtager sig en bestemt rolle og nyder at opfylde den.

Roman Josef Pfaffl er ansvarlig for vinene og har ordet i kælderen. Hans far Roman anvender sin erfaring og intuition i vinmarkerne. Søster Heidemarie tager ansvaret for markedsføring og salg. Og mor Adelheid gør vingården til et muntert sted, tager sig af gæster og ser efter den næste generation i familien.

Roman og Adelheid Pfaffl startede deres lille vingård med under én hektar vinmarker for cirka 40 år siden, og i dag råder Pfaffl over imponerende 110 hektar vinmarker. Fordelingen af vinstokke på så mange forskellige marker i forskellige områder giver stor forskel i jordbunden og mikroklimaet, som Pfaffl forstår at udnytte til deres fordel. Der findes kun få andre vinproducenter, der formår at bringe hver enkelt marks karakteristika frem i vinen, som Pfaffl gør. Pfaffls vine spænder fra let og legende til kraftig og koncentreret.

Vis mere
Vis mindre

Schloss Bockfliess Weinviertel Grüner Veltliner

   På lager
Antal
Alc %13%
LandØstrig
OmrådeWeinviertel
VinhusSchloss Bockfliess
Årgang2019
DruerGrüner Veltliner
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilFisk
Asiatisk
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00631017
Andre har også købt
Langhe Bianco
Langhe Bianco
Fra 70,00
Principato Pinot Grigio
Gorukassen
Gorukassen
Før 747,00
575,00