San Salvagio Vino Nobile di Montepulciano DOCG
San Salvagio Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Toscana-vidunder til super pris!


Vi har pga. corona fået et vanvittigt tilbud på en Vino Nobile, som ikke er blevet afsat på det lokale marked. Det er en af de helt store Toscana-vine og den kommer fra nabokommunen til Brunello, hvor vinene i denne kvalitet koster over det dobbelte.

Vinstyrke2.dk - 5 stjerner, marts 2021:
"Toscana-distriktet Montepulciano er ofte lidt overset, endskønt der fremstilles virkelig fremragende vine på disse kanter. Som f.eks. denne mørke sag, der leverer på alle parametre og demonstrerer, hvad sangiovese-druen egentlig kan, når den ikke blot er basis for lyse, lette og syrerige chiantier.

Dyb duft med en lækker, let parfumeret aroma. Jeg indsnuser viol, blomme, konfiterede syrlige kirsebær og lidt tobak. I munden god stramhed og krydring. Noter af modne og intense kirsebær, chokolade og bitter espresseo gør dette til en tæt og koncentreret vin. Der er knald på både tanniner og syre, men det skal ikke afholde dig fra at drikke den nu. Server den f.eks. til hvidløgs- og urtekrydrede retter med lam eller gris."


5 stjerner fra WineManual:
"Klassisk Sangiovese-frugt i næsen med både syrlig og tørret kirsebær, rød æblekød og en potpourri af tørrede violette blomster. Det er et sødligt og komplekst udtryk, hvor man også finder fennikel, kamfer og volatil syre i form af balsamico. Mineraliteten er god med knuste sten, bagt jord og endda lidt blod.

Paletten viser mindre sødlig rød frugt, men det er stadig et klassisk Sangiovese-udtryk med flot volatil syre, læder og et godt krydret udtryk. Vinen er ikke særlig voluminøs i munden, men spiller mere på mineralitet, kølighed, let balsamico og elegant kirsebær."


Vinens karakter:

Den skønne frugt i Sangiovese-druen kommer virkelig til udtryk i vinen, der er kompleks, tør, krydret og temmelig spændende. En pæn koncentration med silkebløde tanniner, munder ud i en lang og rig eftersmag. På trods af den unge alder er vinen allerede nu drikkemoden og meget tilgængelig.

 

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget velegnet til rødt oksekød, lam, vildt, cremede pastaretter, samt modne oste.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet hovedsagelig på Sangiovese - eller Prognolo Gentile, som de selv kalder den i Montepulciano. Hertil kommer en lille mængde Cannaiolo og andre lokale druer. Vinen lagrer 24 måneder på slovenske egetræstønder.

Om Vino Nobile di Montepulciano:

Denne exceptionelle vin har sit navn efter renæssancebyen Montepulciano, der er beliggende i Siena provinsen. Begrebet ”Nobile”, refererer til fortidens tradition, hvor produktionen var reserveret eksklusivt til de aristokratiske og noble familier i byen.

Nogle af verdens bedste vine kommer fra Toscana og her er de helt store navne Brunello, Vino Nobile og Chianti Classico.

I modsætning til Brunello behøver en Vino Nobile ikke at være lavet på 100% Sangiovese – men den skal stadig indeholde minimum 70% Sangiovese. Hertil kommer ofte 10-20% Canaiolo og resten er som regel Mammolo eller andre lokale druer.

Stilmæssigt ligger Vino Nobile typisk tættere på Chianti end Brunello. De kan endda ofte være mere venlige end Chianti-vinene, da de er knap så tørre. Og så er der markant mindre garvesyre/tannin i Vino Nobile end i Brunello-vinene. En ung Vino Nobile har som regel en vidunderlig kirsebærsmag med et godt frisk syreindhold. Vinene byder også på strejf af læder, teblade og krydderier. Med alderen udvikler de kompleksitet og endnu mere dybde. Kirsebærfrugten bliver mere tør i stilen og jordbundens kvaliteter får en interessant rolle i vinens smag.

Vis mere
Vis mindre

San Salvagio Vino Nobile di Montepulciano DOCG

   På lager
Antal
Alc %14%
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2017
DruerSangiovese
Cannaiolo
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilBøffer
Vildt
Oksekød
Cremede pastaretter
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
WIneManual
Vinstyrke2.dk
Se video
VarenummerP12310117
Mest sete varer