Salento Zinfandel
Salento Zinfandel

Lækker allroundvin fra Syditalien.


Perfekt vin til dig der søger en velsmagende, blød og afrundet rødvin med solmoden frugt og næsten ingen syre. En rigtig dejlig og tilgængelig vin uden dikkedarer.

Vinens karakter:

Vinen er fløjlsblød, har en god fylde og er en særdeles positiv smagsoplevelse til fornuftige penge.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen passer perfekt til lettere kødretter og modne oste - men er også herlig som hyggevin.

Sådan er Salento Zinfandel fremstillet:

Vinen er lavet på Primitivo-druen - den samme som amerikanerne kalder Zinfandel. Det er der mange som ikke ved, og derfor har producenten valgt at bruge det amerikanske navn på denne herlige vin.

Om Primitivo/Zinfandel:

Primitivo er en rødvinssort, der i de seneste år mest er blevet kendt som den californiske Zinfandel, selvom dens oprindelige navn faktisk er kroatiske Tribidrag. Mellemstationen mellem Kroatien og Californien er det sydlige Italien, hvor den har vundet udbredelse som den tidligt modnende, Primitivo.

Primitivo stammer således fra kroatiske Dalmatien, men er mest udbredt i italienske Apulien - og nu også i amerikanske Californien. Derfra har dens succes under navnet Zinfandel spredt den videre til blandt andre Australien og Israel.

Primitivo er en produktiv sort, der modner relativt tidligt, dog meget afhængigt af klimaet og jordbundsforholdene. Dens vine er mørke, fyldige og meget frugtige. Typisk med røde bær, blommer, svesker og krydderier. Alkoholniveauet er ofte højt, syre og tanninniveauet lavt.


Vis mere
Vis mindre

Salento Zinfandel

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeApulien
DruerZinfandel
SmagsretningFyldig
Frugtig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Pastaretter
Pizza
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00512391