Saint Veran La Côte Rôtie
Saint Veran La Côte Rôtie
Årgang 2014 fik:
5 stjerner på VinAvisen.dk uge 29 2015, med følgende kommentar: Denne fortræffelige hvidvin spiller på alle tangenterne. Den har en liflig duft og en blød og lækker smag med hele Chardonnay-druens spektrum fra citrus til fersken og annanas. Dertil en let fedme og tilpas syre.

Druerne er håndhøstet når de er fuldmodne og presset omgående. Kun den helt klare saft bruges til vinfremstilling, på 2 år gamle egetræsfade. Aftapningen sker i foråret, afhængig af høsten for at bevare køligheden og den naturlige frugt i denne cuvée.

Meget aromatisk duft af modne druer, blomster og mineraler, med et strejf eksotisk overmodenhed! En sammensat og afbalanceret vin understøttet af en fine surhedsgrad!

Vins Auvigue

Auvigue familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet Auvigue var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.

Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingensprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé regionen får lov til at give deres allerbedste.

Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.

Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha i AOC Pouilly Fuissé og 0,5 ha i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.
Vis mere
Vis mindre

Saint Veran La Côte Rôtie

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeHvidvin
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusVins Auvigue
Årgang2015
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Aromatisk
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilFisk
Smagfulde oste
Lyst kød
Fiskesuppe
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00431045
Mest sete varer
Edizione
Edizione Fra 149,00
Château Laussac
Château Laussac Fra 59,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
Goru el Blanco Moscatel/Chardonnay
Langhe Bianco
Langhe Bianco
Fra 70,00
Vernaccia di San Gimignano