Royal Oporto Ruby Port
Royal Oporto Ruby Port
Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at
"opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Denne portvin er fremstillet af druer dyrket på Real Companhia Velha - Quinta das Carvalhas. På tværs af Douro-floden besiddes en serie vinmarker, med vinstokke fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Hvert år blandes druerne således de særlige kendetegn ved Port hele tiden bibeholdes.

Gæringen foregår i rustfri ståltanke. Druerne knuses - skind og stilke bibeholdes for at trække den maksimale mængde aroma, farve og smag ud af druerne. Når det ideelle restsukker niveau er opnået på den unge vin, stoppes alkoholgæringen ved at tilsætte 100% naturlige druer/brandy, og druen bevare sin naturlige sukker. Lagres herefter 2-3 år i balseiros (kar med en kapacitet på mindst 55.000 liter) lavet af eg og kastanje træ. Afslutningsvis filtreres vinen let og kommes på flasker.

Smagsnoter:

Denne Ruby har en klar rubinrød farve.
Fyldig aroma af røde tørrede frugter.
Smagen er elegant, sød og nærmest en eksplosion af røde frugter.

Portvinen kan serveres nu og gerne ved 17-18°C. Portvin er oplagt til is, men prøv f.eks. også til mørk chokolade, jordbær eller ostekage.. 

Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto Ruby Port

85,00
   På lager
Antal
TypePortvin
Alc %19%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
ÅrgangNV
SmagsretningKrydret
Halvtør
Mild
Velegnet tilAperitif/uden mad
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT02131049
Andre har også købt
Humphrey Taylor Gin
Humphrey Taylor Gin
Før 449,00
299,00
Torrone mandel & citronchokolade
Whissin Whisky (alkoholfri)