Real Companhia Velha Vintage 2012
Real Companhia Velha Vintage 2012
Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at
"opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 255 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokke er fra 60 til 80 år gamle. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Da udbyttet aldring er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Vintage Port er et udvalg af de allerbedste vine fra et usædvanligt år. Deres overdådige  egenskaber giver en  usædvanligt fremragende portvin, som typisk kun opnås tre år i hvert årti.

Disse forbløffende vine er kraftig og fyldig med flot brunlig farve og sødme. Intenst aromatisk udtryk for den mest komplekse udvalg af frugt og vilde bær. De er runde, kraftfuld og frugtrige, men med en elegant struktur.

Vintage Port er vin fra én årgang og én producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Det er af portvinstypen Ruby, og den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen. Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til eksempelvis peberbøf, men den er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine. Både stilen og grundkvaliteten kan variere mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år.

Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins-si er nyttig her. Et kaffefilter kan også sagtens bruges.
Den flotte, uforlignelige duft, som er adelsmærket for den udviklede vintageport, er bedst på åbningsdagen. Drik den på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.


Vis mere
Vis mindre

Real Companhia Velha Vintage 2012

349,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2012
SmagsretningKraftig
Halvtør
Koncentreret
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Skimmelost
Bøffer
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
VarenummerT02131089