Royal Oporto LBV 2016
Royal Oporto LBV 2016

Årets juleportvin 2020!


Kraftig portvin i flot balance. Velegnet til risalamanden og julens andre søde sager. Husk: Et lille glas portvin på de kolde og mørke aftener hører sig til – hele vinteren!

Vinens karakter:

Royal Oporto LBV 2016 er en dejlig kraftig portvin med dyb rubinrød farve, samt en frisk og delikat duft med god intensitet.

Den er velstruktureret med fyldig og frisk frugtsmag, noter af vilde planter, røde og sorte frugter, samt silkebløde, men samtidig kraftige tanniner, og sidst men ikke mindst, en utrolig behagelig og vedvarende eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne LBV nydes bedst til søde desserter, skimmeloste eller en god peberbøf.

Late Bottled Vintage:

Late Bottled Vintage / LBV er portvin fra én årgang, som har dennes- og producentens karakteristika. I modsætning til Vintage Port ligger vinen på fad i 4-4½ år før tapning (= late bottled).

Det er stadig en meget mørk, intens frugtig vin, men med den længere tid på fad er en større del af det massive garvesyreindhold i den unge vin udfældet i fadet inden tapningen.

Vinen er i princippet drikkeklar, når den kommer på flaske, og der er ikke nær så meget bundfald, men næsten alle LBV'er vil vinde yderligere ved fortsat lagring. Den tåler at være åben noget bedre end Vintage Port, men toppen af kvaliteterne mistes hurtigere end i en Colheita Port.

Om producenten:

Med sine over 255 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme vine og portvine. De betragtes i dag som en af de førende Douro-producenter og  virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar vinmarker.

Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto LBV 2016

129,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2016
SmagsretningFyldig
Krydret
Halvtør
Koncentreret
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
Se video
VarenummerT02131099
Mest sete varer
Andre har også købt
San Marco Toscana Rosso
Roger Perrin Cuvée Prestige
Royal Oporto White Port