Royal Oporto 40 års Tawny Port
Royal Oporto 40 års Tawny Port
95 point i Wine Spectator: 
"Intense and unctuous, featuring an array of vibrant ripe fruits, dried fig, toffee and wild herb flavors, accented by notes of mocha and cocoa powder. Spiced cherry and cream fill in midpalate, with a bright finish of orange peel and caramel. Drink now. 250 cases made."
 

Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt ved Royal Charter af D. Jose`- konge af Portugal. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at "opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 260 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme vine og portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokke er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Da udbyttet aldring er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druerne blandes med brandy.

Denne portvin har lagret tålmodigt i den intense stilhed og unikke atsmofære i selskabet Vila Nova de Gaia`s kældre, som er over 200 år. Portvinen har lagret i over 40 år, netop for at præsentere det bedste portvin på markedet.

Smagsnoter:

Portvinen er sart men smuk aromatisk. Blød og moden med overtoner af appelsiner og rosiner, nøddeagtig antydninger af ristet mandler. Portvinen er glat,  velintegreret og yderst elegant, en sødme af frugt, honning og bløde krydderier og balanceret syreindhold efterlader smagen i munden en meget ren og langvarig smag med stor finesse.
 
Den usædvanlige karakter af denne fine gamle Tawny fortjente en exceptionel modningsproces i udvalgte egetræsfade for at erhverve sin karakteristiske lyse medium orange farve.

Kan drikkes nu og gerne ved 17-18°C. Kan evt. dekanteres. Passer fint til blå ost, modne oste, nødde- eller chokoladedesserter.

10 års tawny, 20 års tawny, og 40 års tawny er portvin der er lagret mange år på fad. De bør i teorien være i gennemsnit den angivne alder. Vingårdene klassificeres efter et indviklet system fra A til F, hvor A er bedst.

Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto 40 års Tawny Port

995,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
ÅrgangUÅ (NV)
SmagsretningKrydret
Kompleks
Halvsød
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
Winespectator95 point
VarenummerT02131039