Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino er produceret i det historisk berømte vinområde, Montalcino. Vinen er lavet på 100% Sangiovese, og vinstokkene vokser i 450 meters højde over havets overflade. Rosso di Montalcino betragtes som ”lillebroren” til Brunello. Høstudbyttet er hævet fra 56 hektoliter per hektar til 70 hl/ha, og der kræves kun ét års valgfri lagring. Ofte kommer druerne dog fra Brunello autoriserede marker, som dermed overholder de strengere krav som stilles der. I mange tilfælde er en lidt dyrere Rosso di Montalcino markant bedre end en billig Brunello.
Efter høsten har druerne til denne vin gæret i 10-12 dage ved en kontrolleret temperatur på mellem 25 og 30 grader. Herefter er den fadlagret i et kortere stykke tid, på små egetræsfade.
Farven er rubinrød med refleksioner af granatrød.  Bouqueten er ren, floral, og med distinktive noter af violer. Smagen er fyldig, fløjlsblød og struktureret. Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel 1 time inden servering, og nyd gerne vinen ved cirka 18-20 grader. Grillet kød, rødt kød, og vildt, vil supplere vinen superbt!  

Carpineto:
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Rosso di Montalcino

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2015
DruerSangiovese
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP12010815
Mest sete varer
Andre har også købt
Ripasso Classico Superiore
Virna Barolo DOCG
Virna Barolo DOCG
Fra 250,00
Dolcetto d'Alba
Dolcetto d'Alba
Fra 110,00