Rosenhof Pinot Noir
Rosenhof Pinot Noir
5 stjerner på flaskehalsen.dk, 15/3 2018:
"Skulle man nogle gange være i tvivl om østrigernes evne til at udrette små rødvins-mirakler, så skal man bare vende glasset mod denne Rosenhof fra Burgenland. For det er en Pinot Noir efter alle kunstens regler, og den har en flot og superlækker smag, der springer direkte ud af glasset og lige op i dit ansigt. Ofte skal man væbne sig med tålmodighed, inden en Pinot Noir for alvor åbner sig, men her sidder smagen lige i skabet fra start, og den holder ved. Det gør den normalt foranderlige og nuancerede eftersmag en smule afmystificeret, men det behøver altså ikke altid være kompliceret og komplekst for at være godt. Her har vi en Pinot Noir, der står ved sig selv fra start til slut – og tilmed i en høj klasse og fin karat."

Denne Pinot Noir er en utrolig elegant, ædel og forfinet vin, som rummer alt det en Pinot Noir skal. Med sin lette frugtagtige duft af røde bær, "jord", krydderi og træ er denne vin simpelthen forførende.
Skal du prøve en Pinot Noir fra Østrig kan denne kvalitetsvin absolut anbefales.

Weingut Rosenhof ligger i byen Illmitz, øst for Neusiedler See. Området omkring søen er kendt for sine gode vine. Neusiedler See er som sø betragtet ret enestående. Den er 30 kilometer lang, men er kun 1 meter dyb. Dette forhold gør, at der gennem de lange varme efterårsdage udvikles tåge, hvilket er med til at fremme ædel råddenskab på druerne. Burgenland som området også kaldes grænser op til Ungarn, og traditionen med de søde vine kan sagtens være indført herfra.

Weingut Rosenhofs bedste vinmarker ligger på skrænterne bag Illmitz, og søens enestående mikroklima begunstiger vinen der vokser her. Huset er meget kvalitetsbevidst, hvilket ses af at de gennem mange år har fået præmier ved forskellige nationale og internationale vinmesser. Huset laver både hvid, rød og dessert-vin.

Gården er ejet af familien Haider. Vinzent Haider får hjælp i marken af sin søn, og sammen passer de 15 Ha marker. Beplantningen er fordelt således at røde druer optager en tredjedel af pladsen. Man har gennem de seneste år gennemført en teknisk opgradering af huset, og Herr. Haider insisterer på at man kun bruger Allier- og Never-egetræsfade.

Skulle man få lyst til at besøge huset ejer familien Haider både et Gasthof og en restaurant i tilknytning til vingården.


Vis mere
Vis mindre

Rosenhof Pinot Noir

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandØstrig
OmrådeIllmitz
VinhusWeingut Rosenhof
Årgang2015
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Delikat
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kalv
Fuglevildt
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531491
Andre har også købt
West Coast Tasting
West Coast Tasting
Før 844,00
695,00
Yealands Estate Pinot Noir Winemaker's Reserve
Geoff Merrill Shiraz Reserve