Colheita fra øverste hylde!
Det er ikke hver dag at man drikker noget fra 1988, og der venter der altså noget af en smagsoplevelse her. En enorm dybde og kompleksitet har vinen udviklet og er du en ægte "portvinsnørd", er denne et must-try!
Vinens karakter:
Utrolig flot ravfarve. Det er en meget intens og koncentreret colheita, der præsenterer en harmonisk og rig blanding af duft og smag. Krydrede, rosinagtige noter og ristede mandler kendertegner især duften. I munden giver den fløjlsbløde tekstur en meget livlig og smagfuld portvin.
Hvad er vinen velegnet til?
Serveres som tilbehør til ost, dessert eller alene som afslutningen på et måltid. Vinen er ufiltreret og vil fortsætte med at udvikle sig i flasken. Som følge heraf kan den give en let aflejring.
Serveringstemperatur cirka 15 grader. Efter åbning kan vinen holde sig i flere uger i køleskabet.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!