Riesling Sekt
Riesling Sekt

Lækre og læskende bobler fra Tyskland.


Man laver fremragende bobler i Tyskland. Stefan Breuer benytter Riesling til sin sekt - og den er kvalitetsmæssigt helt i top.

Anmeldelser:

5 stjerner og 90 point fra flaskehalsen.nu, maj 2020:
"Selvom tyske bobler vinder mere og mere opmærksomhed, så kommer det stadig bag på mange, at vores sydllige naboer formår at lave storslåede bobler. Riesling-druens alsidige statur kan ikke blot give hvide vine, der spænder fra de knastørre til sødmefulde – de kan også give flotte dessertvine og skønne boblevine, der går under betegnelsen ‘Sekt’.

Det er sådan én vi har i glasset her, og de mange vidt forskellige frugt-indtryk lige fra tropiske fornemmelser til mere hjemlige, nordlige og velkendte æbler, giver en spændvidde i smagen, der bindes sammen af de sprudlende, små bobler. Fremgangsmåden er den traditionelle, som vi også kender fra Champagne, og vinen kommer gennem sin andengæring – hvor boblerne opstår – over en 18 måneder lang periode.

Det giver en flaske bobler, der smagsmæssigt er faldet fornuftigt til ro, og som dermed lægger en flot ramme om de perlende bobler, der giver en lethed og imødekommende helhed, der er svær ikke at holde af."


FALSTAFF SHAUMWEIN TROPHY 2019:
Kåret som 3. bedste mousserende vin i Tyskland med 93 point.

Vinens karakter:

Vinen er frugtig med smag af fersken, papaya, ananas og æble. Masser af små fine bobler, tør og behagelig frisk med en god integreret syre.

Hvad er vinen velegnet til?

Få ting er mere festligt end når proppen ryger af en flaske og med denne vin får du et glas gode bobler som både kan drikkes for hyggens skyld eller som det første glas når festen starter og der står små lækkerier på bordet.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen laves på Riesling. Den er lavet på samme metode som i Champagne, hvor den eftergærer på flaske i 18 måneder inden degorgering.

Om producenten:

I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.

Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.

Stefan kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!

Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret.
Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere.
Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!

”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.”
Citat: Stefan Breuer
Vis mere
Vis mindre

Riesling Sekt

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandTyskland
OmrådeRheinhessen
VinhusWein & Sektgut Stefan Breuer
Årgang2018
DruerRiesling
SmagsretningFrugtig
Tør
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Sushi
Flaskestørrelse75 cl.
TypeMousserende
flaskehalsen.nu
VarenummerT01331113
Mest sete varer
Andre har også købt
Silva Reis LBV 2012
Domaine Terrebonne Rosé
Beauvignac Syrah Rosé