Ricardelle Sauvignon Blanc BIODYNAMISK
Ricardelle Sauvignon Blanc BIODYNAMISK
Læskende og mundrensende hvidvin! En frisk, nærmest ”vibrerende” syre, danser let på tungen i denne herlige Sauvignon Blanc. Citrusfrugter, fennikel, stikkelsbær og lime i smagen, gør den til en perfekt ledsager til alt godt fra havet, sushi eller milde oste.

Domaine Ricardelle de Lautrec er beliggende i Coursan, i hjertet af Languedoc Roussillon regionen. I krydslinjen mellem appellationerne Minervois, Clape og Corbières, ligger denne vingård i et historisk landskab, hvor man blandt andet finder den berømte ”Via Domitia” – den første vej romerne anlagde i Gallien. Ejendommen råder over 50 hektar land. I 1999 valgte Lionel Boutié, der repræsenterer 4. generation på vingården, at omlægge al produktion til biodynamiske principper. Et valg som byder på udfordringer og begrænsninger – men som Lionel aldrig har fortrudt – tværtimod!
BIODYNAMISK VIN - hvad er det?
Biodynamikken blev opfundet af Rudolf Steiner i 1924 og byggede allerede dengang på anerkendte principper inden for landbruget. Han valgte at forene dem med hans egne teorier, så man nu betragtede hvert enkelt landbrug som en organisme, hvori mennesker, dyr, planter, mineraler og det kosmiske system indgår som overordnede elementer. Umiddelbart er vi vant til, at mennesker, dyr og eventuelt planter indgår i vores landbrugssystemer. Om end ikke på samme måde, så er det arbejdet med de naturlige mineraler, som fordeles over vinmarker i mængder helt ned til 4 gram per hektar. Samt de kosmiske systemer, der gør den biodynamiske tilgang så kontroversiel. Arbejdet med de kosmiske systemer betyder, at den biodynamiske vinbonde tilrettelægger sit arbejde efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner, således at arbejdet indrettes efter, hvornår blade, rødder, frugt og blomster menes at have optimale vækstforhold.

Følgende grundregler skal overholdes:
 ·       Kompost og organisk materiale tilføres jorden, for at ”fodre” den.
 ·       Dyr – oftest drøvtyggere, græsser på markerne i efteråret og om vinteren.
 ·       Vedligeholdelse af markerne sker ved pløjning og manuel radrensning, fra forår til efterår.
 ·       Jorden må kun behandles med naturlige produkter - der må ikke bruges pesticider, kunstgødning, antibiotika etc.

Vis mere
Vis mindre

Ricardelle Sauvignon Blanc BIODYNAMISK

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusDomaine Ricardelle de Lautrec
Årgang2016
DruerSauvignon Blanc
SmagsretningTør
Frisk
Aromatisk
Mineralsk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Salat
Kylling
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631241
Mest sete varer
Andre har også købt
Chablis 1er Cru Les Vaillons
Mâcon-Villages
Mâcon-Villages
Fra 100,00
Riesling Feinherb
Riesling Feinherb
Fra 80,00