Gemmeværdig smagsbombe fra Porto!
Vinene fra Quinta da Romaneira er kendt for deres intense aromaer og terroir-udtryk. 2021 Vintage Port er forførende med dyb rubinrød farve, noter af vilde frugter, violer og krydderier, som kun bliver bedre og bedre med alderen.
Tidlig knopskydning i marts blev fulgt af mildt vejr og jævn modning i juli og august. Juni var varm og udfordrende med hagl, men de milde forhold sikrede druer med mindre dehydrering og god kvalitet. Denne 2021 er en perfekt vin til kælderen, som også sagtens kan nydes nu!
Vinens karakter:
Vinen udtrykker en unik Romaneira-terroirstil og afspejler de særlige forhold i årgangen. Den er meget elegant og balanceret med stor finesse og rene aromaer af blomster og sorte frugter. Den er kraftigt aromatisk, med fine tanniner, og kendetegnes ved sin rene frugt, elegance og harmoniske balance – alt sammen karakteristisk for denne fremragende årgang.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt til heftige chokoladedesserter og oste - især Stelton.
Serveres lettere afkølet eller ved stuetemperatur.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 55% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca og 10% Sousão. Druerne blev fodtrampet i granit-lagares ved 26-28°C for optimal ekstraktion af farve, tanniner og aromaer. Vinen lagres 20 måneder på vineriet og derefter 8-15 år i flaske for fuld kompleksitet.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!