Anmelderrost og gemmeværdig Vintage Port
2018 Vintage Port er en vin med historie! Året bød på udfordringer, men solens varme forvandlede druerne til noget helt særligt. Resultatet? En vin, der stråler af moden frugt og en frisk elegance, der balancerer perfekt.
Den er vild, aromatisk og fyldt med terroirets sjæl – en anmelderrost årgang, der taler til både hjertet og ganen. Uanset om du vil gemme den til en særlig lejlighed eller nyde den nu, er den klar til at imponere. Skal den være stjernen i din vinsamling?
Vinens karakter:
Vinen har en stor modenhed med en udtalt farvekoncentration. Oplev en ekspressiv frugtprofil med en underliggende friskhed. Duften er meget karakteristisk for Quinta da Romaneira med en vild og aromatisk karakter – ligesom at tage en tur gennem vingården. Afslutningen er fin, lang og delikat.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt til heftige chokoladedesserter og oste - især Stelton.
Serveres lettere afkølet eller ved stuetemperatur.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 65% Touriga Nacional og 35% Touriga Franca. Druerne blev fodtrampet og macereret under fermenteringen for at ekstrahere mest ud af druerne. Vinen gennemgår en kort gæring, som varer 4 dage og lagres derefter 24 måneder på portugisiske fade og kastanjefade.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!