Sprællevende rosé fra Portugal!
Portugal laver ikke kun portvine. Landet er nemlig også spækket med spændende rødvine og hvidvine - men også rosévine! Oplev her en rosé, som er lavet på de iberiske druesorter, Tinta Roriz og Touriga Francesa!
Vinens karakter:
Vinen har en let roséfarve med dejlige aromaer af vilde blomster. I smagen bakkes strukturen op af intense røde frugter, hvor en meget velintegreret syre leder vinen over i en lang og lækker eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne vin er meget alsidig og fungerer rigtig godt til kylling, salater, charcuteri og laks.
Serveringstemperatur cirka 10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 50% Tinta Roriz og 50% Touriga Francesa. Druerne plukkes tidligt ved høsten i august for at opretholde friskheden og renheden. Vinen lagres på ståltanke i fem måneder, hvilket også giver vinen en enorm sprødhed!
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.