Portvin med dybde og ungdommelig energi
Quinta da Romaneira LBV 2014 er til dig, der vil tæt på vintage-port uden at vente i årevis. Den er mørk, koncentreret og saftig, men samtidig frisk nok til, at glasset hurtigt bliver tomt. En klassisk Late Bottled Vintage, der både fungerer nu og har kræfter til flere gode år i kælderen.
Vinens karakter:
Dyb mørkerød farve og en duft fuld af brombær, figner, mørke blommer og et strejf af kakao og krydderi. I munden er den fyldig og tæt med masser af mørk frugt, chokolade, varme krydderier og en behagelig sødme. Tanninerne er til stede, men pænt afrundede, og eftersmagen er lang, blød og varmende. Vinen er ufiltreret og kan derfor smide en smule bundfald med alderen.
Hvad er vinen velegnet til?
Et oplagt valg som afslutning på en god middag. Den sidder lige i skabet til blåskimmeloste, lagrede faste oste, chokoladekage, brownie, nødde- og karameldesserter – eller bare solo i et stort glas, når der skal hygges igennem.
Serveringstemperatur: 16–18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 40% Touriga Nacional, 40% Touriga Franca, 10% Tinta Roriz og 10% Tinto Cão. Druerne er fodtrådt i traditionelle granit-lagares ved kontrolleret temperatur, så frugten bevares og strukturen bliver tæt. Efter gæring lagrer vinen fem år på gamle træfade i kældrene hos Quinta da Romaneira, før den tappes ufiltreret på flaske. Den kan derfor med fordel dekanteres før servering.
Om producenten:
Quinta da Romaneira er en af de største ejendomme i regionen med i alt 412 hektar land og 3 kilometers flodfront ved Douro. Vinmarkerne er plantet på terrasser på ejendommens stejlt skrånende bakker. Romaneira besidder mange dale og forbjerge, og rummer adskillige mikroklimaer og forskellige sydøstlige, sydvestlige og sydvendte skråninger.
Flere af Romaneiras vine er stedspecifikke og kommer fra små individuelle parceller, hvilket afspejler kompleksiteten og mangfoldigheden af hele vingården. Alle vine er udelukkende lavet af druer fra egen vingård - et karakteristisk kendetegn ved vinene hos Quinta da Romaneira.
Romaneira blev i 2004 renoveret, hvor de gamle vinstokke er blev kærligt piftet op og plejet. Vinstokke er også blevet genplantet, hvilket giver en bredere vifte af udtryk for de forskellige mikroklimaer og individuelle terroirer på vingården.
Selvom teknologi i sig selv ikke kan lave en fantastisk vin, besluttede man i 2005 at bygge en ny vingård på Romaneira. For Christian Seely og Antonio Agrellos var dette en længe ventet drøm, at få mulighed for at konstruere den ideelle Douro Valley-vingård, startet helt fra bunden. De fleste vingårde i Douro er langt fra ideelle, da de går tilbage til deres oprindelse fra det 18. eller endda 17. århundrede. Dette gør dem meget maleriske, men normalt ikke særlig praktiske. På Romaneira var man i stand til at grave et stort hul i jorden og derefter bygge den vingård, man ville have.
Quinta da Romaneira udtrykker i dag, efter mere end 260 års eksistens gennem sine vine, den fulde potentielle storhed af sit historiske terroir - simpelthen portvin i verdensklasse!