Prunier Pineau des Charentes Blanc
Prunier Pineau des Charentes Blanc
Herlig hedvin - Pineau des Charentes, hvid, fra vores kvalitetsleverandør Prunier Cognac, Frankrig.Pineau des Charentes er resultatet af en blanding af omkring tre fjerdedele  gæret frisk druesaft og en fjerdedel cognac. Disse to produkter skal opfylde krav og overholde definitioner, der er oprettet og kontrolleres af INAO.Mosten er fremstillet af druer/vinstokke fra Prunier Cognac´s vinmarker og er hovedsaglig følgende druesorter/vinstokke:• Hvidvin: Ugni-Blanc, Colombard, Montils og Sémillon - gælder denne hvidvin

• Rødvin: Cabernet Sauvignon, Cabernet France, Merlot, Malbec.Druerne skal være tilstrækkelig modne, inden de høstes, for at opnå et naturlig sukkerindhold der skal give mindst 10% alkohol. Efter en let presning af druerne, blandes mosten sammen med cognac, som har ældet mindst et år i egetræstønder. Herefter opbevares vinen minimum 1 år på egetræsfade på bærmen. Denne lagringsperiode er vigtig, for at opnå et slutprodukt, som er velafbalanceret mellem sukkerindholdet (125/140 gr. sukker per liter) og alkoholen i cognac, således den endelige alkoholprocent bliver mellem 16 og 22% i volumen. Denne er 17 %.Pineau des Charentes skal respektere denne proces og gennemgår efterfølgende en analyse, samt kontrol omkring standarder, således vinen kan sælges. Pineau des Charentes bliver herefter smagt og

godkendt af et embedsmandsudvalg, udpeget af INAO, inden vinen må sælges.Smagsnoter:Pineau des Charentes kan drikkes nu 2013 (efter to år ældning) - på nuværende tidspunkt er den frugtig og frisk. En herlig vin kan vi love!

Vinen forbedres med aldring, hvilket sker i flaskerne, som helst skal opbevares opretstående, på et køligt sted. Opbevares de således kan vinen gemmes frem til 2018.Kældermesterens råd til hvad du kan bruge denne hedvin til:Traditionel Pineau des Charentes drikkes normalt før måltiderne, dog er der mange gastronomiske specialister, der værdsætter vinen på grund af dens glathed og bruger den til foie gras samt også på grund af smagen af visse frugter i vinen, som melon, jordbær, også bruger den til østers.

Men som aperitif er den bare i top - et sikkert hit til dine gæster. Og har du noget i overskud kan den også fint serveres til kager.Pineau des Charentes skal serveres ved 10- 12 ° C. Skal også helst opbevares et køligt sted, gerne i en kælder, hvor temperaturen er omkring 5-8 °C.
Vis mere
Vis mindre

Prunier Pineau des Charentes Blanc

149,00
   På lager
Antal
TypeHedvin
Alc %17%
LandFrankrig
OmrådeCognac
VinhusPrunier Cognac
ÅrgangNV
SmagsretningFrugtig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Dessert
Avec
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP80010226