Clos Roja Priorat
Clos Roja Priorat

Super flot Priorat-vin til en fantastisk pris!Tidligere var Prioratvine ofte rå og alkoholtunge, men denne vin beviser det modsatte: Den sniger sig ind som en forførende helhedsoplevelse, der holder fast i alle smagssanserne længe efter at dråberne har sluppet mundtøjet. Et lille mesterværk.

Clos Rojas karakter:

Purpurfarvet rødvin med en klar brunlig kant. Vild duft af friske røde kirsebær, blommer, solbær og sort te. Smagen går i retning af mørk frugt med et strejf af bitre mandler.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen kan nydes til de fleste retter. Eksempelvis er den helt forrygende til en saftig svinemørbrad. Også velegnet til tapasbordet og alle dets glæder.

Sådan er Clos Roja fremstillet:

Lavet på Garnacha, Cariñena og Syrah.

Anmeldelser:


  • 5 stjerner i Spis Bedre/Smag på Vin, juli 2018:
    "Vin med muskler og kraft. Dufter af varme brombær, lakrids, stjerneanis og rå… bacon! I smagen har vi hindbær, brombær og indslag syrlige tranebær, lakrids og vanilje. God kraftfuld rødvin med en smule sødme og velvoksen tannin, der kan skære gennem den røde steak, rense munden og give en lang og ren eftersmag."

  • 6 stjerner på flaskehalsen.nu, 27/6 2018:
    "Priorat har sin helt egen historie i spansk vinkultur. Fra at være det unge, smarte, hippe og eksperimenterende område, har Priorat efterhånden fundet en mere tydelig stil, og her har vi en af de bedste eksponenter for denne, når prisen samtidig skal holdes på et fornuftigt niveau. Det helt store øjeblik for mig, er når næsen stikkes i glasset, for Clos Roja har en fortryllende og fantastisk duft. Smagen begynder i en mere tilbageholdende og diskret stil, men der er mange lækre elementer, der synes at stikke meget dybt i smagskroppen. Det giver en flot og helstøbt oplevelse, hvor man måske ikke er væltet helt bagover, som man nogle gange kan være af Priorat-vine. I stedet er det en vin, der sniger sig ind som en langstrakt helhedsoplevelse, der holder fast i alle smagssanserne længe efter at dråberne har sluppet mundtøjet."

  • 5 stjerner i vinavisen.dk, maj 2018:
    "Purpurfarvet rødvin med en klar brunlig kant. Vild duft af friske røde kirsebær, blommer, solbær og sort te. Smagen går i retning af mørk frugt med et strejf af bitre mandler. Går rigtig godt til en saftig svinemørbrad fra grillen."Om Priorat:

Priorat er en af de vinregioner i Spanien, hvor der er sket mest på kortest tid. Tidligere havde Prioratvinene ry for at være rå og meget alkoholrige, men siden 1990’erne har meget ændret sig, og nu hører de bedste af områdets vine også blandt spansk vin mest elegante og eftertragtede repræsentanter.

Priorat, der har haft DO-status siden 1975, blev i 2001 opgraderet til DOC. Som med mange andre verdensklasse områder inden for vin er hemmeligheden også her et fantastisk terroir. Vinmarker på bakkeskråninger med magre jorder og lavt udbytte er nøgleordene. De primære druetyper er Garnacha (Grenache) og Carignan, der kan give helt enestående resultater, når de høstes fra områdets gamle krogede vinstokke. Ud over dette dyrkes naturligvis også de næsten allestedsnærværende Cabernet Sauvignon og Syrah, der også giver ganske bemærkelsesværdige resultater, når de behandles på den rigtige måde.


Vis mere
Vis mindre

Clos Roja Priorat

   På lager
Antal
Alc %14%
LandSpanien
OmrådePriorat
VinhusLong Wines
Årgang2015
DruerSyrah
Garnacha
Cariñena (Carignan)
SmagsretningFyldig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilSimre/gryderetter
Tapas
Kød fra grillen
Gris
Lam
Steg af gris
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP13200315
Mest sete varer