Pradorey Verdejo Rueda
Pradorey Verdejo Rueda
5 stjerner i Vinavisen.dk, uge 26 2018:
"Her sker der noget. En lækker hvidvin, der har lagret tre måneder på sit bundfald fra gæringen. Det har givet den en kompleks smag og en fin krydring. Bedst til mad."

Vingården, Bodegas Prado Rey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Prado Rey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.

Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!


Vis mere
Vis mindre

Pradorey Verdejo Rueda

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeHvidvin
Alc %12,5%
LandSpanien
OmrådeRueda
VinhusPradorey
Årgang2016
DruerVerdejo
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Frisk
Velegnet tilKylling
Fisk fra grillen
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631229
Andre har også købt
GG Riesling Trocken Thörnicher Ritsch
G3 Grauburgunder
G3 Grauburgunder
Fra 100,00
Two Faces Riesling Schlossberg