Pradorey Roble
Pradorey Roble
Lækker allround-vin fra Ribera del Duero. God fylde, lidt "fed" i stilen og med behagelig krydret eftersmag.

Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Druerne er nøje udvalgt og høstet manuelt. Efter gæringen har den lagret 3 måneder på europæiske og amerikanske egetræsfade.

Farven er dyb lilla med et rødmende skær. Duften præges af bær som solbær og kirsebær og et strejf balsamisk vanilje. Smagen er blød og afbalanceret og har en tydelig eftersmag af skovbær.


Vingården, Bodegas Prado Rey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Prado Rey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.
Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.
Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.

Ribera del Duero:

Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.
Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!
Vis mere
Vis mindre

Pradorey Roble

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2016
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Velegnet tilMilde oste
Pizza
Charcuteri
Tapas
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531525
Andre har også købt
Dutcher Crossing Syrah
Bulletin Shiraz
Bulletin Shiraz
Fra 49,00
Joel Gott Oregon Pinot Noir