Pradorey Gran Reserva
Pradorey Gran Reserva

Ribera del Duero fra øverste hylde.


Denne vin er en ekstraordinær oplevelse og er kun lavet i tre forskellige årgange! Kun når høsten har været exceptionel god og lagringspotentialet er i top, produceres denne vin.

JAMES SUCKLING - 92 point
ROBERT PARKER - 92 point
PEÑIN GUIDE 2013 - 91 point
PEÑIN GUIDE 2017 - 90 point

5 stjerner og 92 point i EB, januar 2019:
"Bagte bærnoter. Masser af koncentration, brombær, svampede noter, tobak og vanilje i smagen. Pæn afslutning."

Vianavisen.dk - 5 stjerner, december 2020.

Wine & Spirits Ratings - 93 point.

Vinen er lavet på 95% Tempranillo, 3% Cabernet Sauvignon og 2% Merlot. Druerne er håndplukket og kommer udelukkende fra de allerbedste vinmarker. Gæringen foregår i rustfri ståltanke med en kontrolleret temperatur på 28 grader, i 21 dage. Efter gæringen hældes vinen på franske egetræsfade og lagrer 24 måneder.

Herefter omhældes vinen over på tønder, som er lavet af den meget berømte egetræssort, Nevers. Nevers er en egetræsskov i Bourgogne, hvor træets kvalitet er i særklasse. I dem lagrer vinen yderligere 6 måneder. Til sidst flaskelagrer vinen i 36 måneder, for at opnå optimal harmoni, inden den frigives til salg. En ganske lang og dyr proces.

Vinen har en rubinrød farve med brunlig kant. Yderst nuanceret duft, med noter af lækker frugt, æble, mineraler og balsamico. Vi anbefaler at du dekanterer vinen 2 timer inden servering – så bliver elementerne i duften endnu mere tydelige. Smagen er kødfuld og elegant og med markante tanniner. Kompleks struktur, smagfuld afslutning og fløjlsblød eftersmag. Denne vin kan gemmes i mange år under ideelle forhold. Stege, solide gryderetter og vildt går formidabelt godt til vinen!

Vingården, Bodegas Pradorey, er beliggende i den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla. Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen. Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero. Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg. Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.

Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.

Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo. En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!


Vis mere
Vis mindre

Pradorey Gran Reserva

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %15%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2009
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Smagfulde oste
Bøffer
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
James Suckling92 point
Peñin91 point
Ekstra Bladet
vinavisen.dk
VarenummerT00531429
Mest sete varer
Andre har også købt
Principato Pinot Grigio
Blanc de Blancs Brut
Cava Semisec
Cava Semisec
Fra 69,00