Pradorey Cuvée Premium
Pradorey Cuvée Premium
Maskulin og krydret vin, der er som skabt til lam og gris! Den er hovedsageligt lavet på Tempranillo og er blevet fadlagret 12 måneder på henholdsvis fransk og amerikansk egetræ. Flot rubinrød farve og duft af moden frugt og blomsterkrydderi.

Smagen er stor med noter af vanilje, kokos, kanel og tørret frugt. Silkebløde tanniner afrunder vinen på en yderst raffineret måde.
Vi anbefaler at vinen iltes 1 time før servering – derved åbnes vinen op og blødgøres elegant.

Anmeldelse årgang 2015:

5 stjerner på flaskehalsen.nu, august 2019:
"For en Ribera del Duero er 89 kroner ikke ret meget, hvis kvaliteten er i orden. Det er den her, hvor der er masser af nuancer, fyldig smag og en tør og alligevel frugtfuld fornemmelse. Det er rigtig fint til prisen, og lidt anderledes fra andre Ribera del Dueroer med et blend, hvor Tempranilloen får selskab af Cabernet Sauvignon og Merlot."

5 stjerner på vinavisen.dk, september 2019.


Pradorey:

Vingården, Bodegas Pradorey, hører hjemme på den største ejendom i Nordspanien, Real Sitio de Ventosilla.
Nærmere betegnet i den østlige del af Ribera del Duero. Ejendommens oprindelse kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Dokumenter beretter om at der var stor rigdom af dyreliv, på ejendommen.
Med et overfladeareal på 3,000 hektar i kommunen, Gumiel del Mercado, og fuldkomne forhold til vindyrkning, skiller Pradorey sig ud, som én af topproducenterne, i Ribera del Duero.

Kombinationen af terræn, højde, klima og jordbundsforhold, giver vingården optimale betingelser for at lave vine i meget høj kvalitet.

Ejendommen der løber langs floden Duero, strækker sig over 7 kilometer. 520 hektar er beplantet med vinmarker og 900 hektar er dækket af blandt andet egetræsskov, poppeltræslund og korn-, majs-, roe-, og kartoffelmarker. Køer og får har også deres naturlige habitat her. Rene energikilder som hydroelektrisk dæmning og solfangeranlæg, en kro og en vingård indbyder turister til at komme på besøg.
Alt sammen i perfekt harmoni og som mønstereksemplar på bæredygtighed og i respekt for miljøet.

Området
Ribera del Duero ligger i regionen, Castilla y León, i Nordvestspanien. Temperaturerne er høje om dagen og lave om natten, hvilket bevarer aromaen i druerne. Ribera del Duero er hjemsted for nogle af Spaniens såkaldte ”kult-vine”, og mest kendt er det gamle vinhus, Vega Sicilia, der laver topvinen, Unico.

Men måske er det i virkeligheden vinhuset, Pesquera, der for alvor fik Ribera del Duero på verdenskortet, efter at vinguruen Robert Parker, skamroste vinen, Tinto Pesquera, der laves på 100% Tempranillo.
En anden berømt vingård er Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck. Topvinen Pingus er ligeledes lavet på ren Tempranillo. Den koster i øvrigt fra 4.000,- pr. flaske!
Video om PradoRey og Ribera del Duero (med spansk tale):5 stjerner i Smag&Behag:
"En charmerende, men blid næse med rosin, brombær, en smule hestestald og lidt røg. God krydret koncentration i munden med modne kirsebær, mere brombær, chokolade og vanilje. Flot og klædeligt fadpræg med en kant af røg, men også en god saftighed. Blød og mild tannin og en lang eftersmag. Flot og maskulin Ribera til lam eller krydret svinekød."

Vis mere
Vis mindre

Pradorey Cuvée Premium

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
VinhusPradorey
Årgang2017
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Tempranillo
SmagsretningFyldig
Krydret
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Lam
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531349
Mest sete varer
Andre har også købt
Goru el Blanco
Goru el Blanco
Fra 79,00
Goru Gold
Goru Gold
Fra 100,00
Observer Grand Reserve Chardonnay