Pouilly Fuissé Solutre
Pouilly Fuissé Solutre
Druen er 100% Chardonnay, men fra forskellige vinmarker i Solutré Village. Druerne håndhøstes og preses når de er fuldmodne. Når saften er bundfældet lagres 90% i rustfrie ståltanke og 10% i fade der er mellem 1 og 3 år gamle.

Et rigtigt flot eksemplar af en klassisk Bourgogne i top kvalitet. Efter et par år er vinen modnet og frembringer flot harmoni mellem syre, frugt og fedmen. Fersken i duften og i smagen røde æbler, mineraler, lette krydderier og modne ferskner. Prøv denne vin til hummer med mayo, krydret kylling eller til kraftig ost. Server den i store glas ved ca. 10 grader.

Vins Auvigue:
Auvigue familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet Auvigue var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.

Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingensprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé regionen får lov til at give deres allerbedste.

Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.

Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha i AOC Pouilly Fuissé og 0,5 ha i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.
Vis mere
Vis mindre

Pouilly Fuissé Solutre

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusVins Auvigue
Årgang2018
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilFisk
Smagfulde oste
Risotto
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00431047
Mest sete varer
Andre har også købt
Alsace Riesling m/guldmedalje
Beauvignac Chardonnay
Sancerre La Vigne Blanche