Porca de Murça Branco
Porca de Murça Branco

Sikke en hvidvin fra Portugal!


Porca de Murça er den bedst sælgende hvidvin fra Douro-regionen. Her ejer producenten Real Companhia Velha et hav af gode vinmarker.

Anmeldelser:

Wine Spectator - "Wine of the Week" - 11/1 2021:
"Vibrant acidity marks the honeysuckle, melon and lime zest notes of this clean, light-bodied white, with details of spice, mineral, tangerine and flowers echoing on the finish. Moscatel Galego, Viosinho, Arinto, Fernão Pires and Gouveio."

5 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Fornemt portugisisk hvidvinsblend! Fem fornemme portugisiske hvidvinsdruer har slået følgeskab i denne aldeles vidunderlige vin. Druenavnene Viosinho, Gouveio, Arinto og Fernao Pires, siger måske ikke ret mange danskere ret meget, mens den femte druesort Moscatel er mere velkendt.

Men det giver altså en vin med en masse frugt og smag, som tilmed kan købes til en storartet pris. Selv om der er megen frugt, så er der også en stor friskhed i vinen, der kan fremstå næsten ferskenagtig, men også med en flot syre i enden."


Vinens karakter:

Pragtfuld tør hvidvin, som er helt sin egen. I farven er den ren og klar. Duften er blomstret med hints af lime og hvide frugter. Smagen er livlig, ungdommelig og forfriskende. En let krydret eftersmag giver vinen et herligt tvist.Hvad er vinen velegnet til?

Denne hvidvin kan nydes til enhver lejlighed og er meget alsidig. Især god til fisk, skaldyr og sommersalater.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på druerne Viosinho, Gouveio, Moscatel, Arinto og Fernão. Gæring og maceration sker i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur. Herefter tappes vinen direkte på flaske.

Om producenten:

Med sine over 255 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme vine og portvine. De betragtes i dag som en af de førende Douro-producenter og virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar vinmarker.Vis mere
Vis mindre

Porca de Murça Branco

   På lager
Antal
Alc %13%
LandPortugal
OmrådeDouro
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2019
SmagsretningFrugtig
Krydret
Frisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
Se video
VarenummerT00631099
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Roc de Candelon
Roc de Candelon Fra 69,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Andre har også købt
Porca de Murça Tinto
Observer Varietal Chardonnay
Riesling Schmitt 1919