Podcasts

Holte Vinlager Podcast udkommer hver søndag, og er dit lille åndehul, hvor du kan smække fødderne op og suge ny viden om vin og spiritus til dig, når det passer dig. Alexander vil guide dig trygt igennem verdens vinregioner og de mange forskellige former for spiritus.


Her lærer du bl.a. om produktionsmetoder, klimaer, gode årgange og hvordan, man vælger de gode køb, samt alt den nødvendige viden, der skal til for virkelig at forstå verdenen bag vin og spiritus.

Løbende tages der også fat i de sæsonbetonede begivenheder, hvor der udvælges de perfekte varer fra vores sortiment. Lyt med nu og følg udviklingen uge for uge, hvor du bliver en endnu større specialist indenfor vin og spiritus.

Herunder kan du se en liste med de seneste podcasts og vi har givet dig links til tre af de mest populære podcast apps. Klik på ikonet ud for den enkelte podcast for at åbne podcasten i din favorit app (eller browser hvis du er på en computer).

Afsnit 21 - Sydafrika

Nu skal det handle om Sydafrika, som kommercielt set er et ret nyt vinland, men man laver dog alligevel nogle vine, som man virkelig skal holde øje med. De har nemlig taget den franske vinkultur til sig, og i dag, så laver de vine, som konkurrerer med forbillederne fra Europa. Men den høje kvalitet, man får ift. den lave pris, man betaler for vinene, den er dog meget bedre her i Sydafrika.


I dette afsnit bliver du klogere på Sydafrika som vinland, hvor du lærer om historien, om klimaerne, druerne og appellationssystemet, og så bliver de forskellige vinområder også gennemgået.
Apple Podcasts: Afsnit 21 - SydafrikaGoogle Podcasts: Afsnit 21 - SydafrikaSpotify: Afsnit 21 - Sydafrika

Afsnit 20 - Chardonnay

I dette afsnit hiver vi endnu en drue op af hatten - det skal nemlig handle om verdens mest populære og prestigefyldte hvidvinsdrue - nemlig, Chardonnay. Alle kender den, men det er nok ikke alle, der er helt klar over, hvor den stammer fra, hvor den bliver dyrket og hvorfor, den egentlig smager som den gør. Men det finder du af i dette afsnit - så følg med her i den her fortsættelse af vores serie om specifikke druer - for efter 20 minutters tid, så bliver du endnu klogere på Chardonnay-druen.
Apple Podcasts: Afsnit 20 - ChardonnayGoogle Podcasts: Afsnit 20 - ChardonnaySpotify: Afsnit 20 - Chardonnay

Afsnit 19 - Loiredalen

Loire er en stor vinregion, som strækker sig over det vestlige og centrale Frankrig - og her finder man nogle af verdens mest delikate og forfriskende vine. Klimaet ligger lige på grænsen til at kunne modne druer ordentligt, så vinene kan være meget forskellige fra til år til år. Det er dog en region, man skal udforske, da der er mange forskellige druesorter og vinstile, man kan prøve, som også er bundet sammen af en lang række forskellige appellationer. I dette afsnit hiver vi fat i det mest overordnede, så du kan få et godt indtryk af, hvad Loire går ud på.
Apple Podcasts: Afsnit 19 - LoiredalenGoogle Podcasts: Afsnit 19 - LoiredalenSpotify: Afsnit 19 - Loiredalen

Afsnit 18 - Pinot Noir

Pinot Noir er uden tvivl verdens mest prestigefyldte drue, som også står bag verdens dyreste vine. Den er meget besværlig at dyrke, men hvis det gøres ordentligt, så kan man altså producere nogle majestætiske vine, der giver luksusoplevelser, som alle vinnørder jagter. I dette afsnit lærer du om denne vidunderdrues ophav og hvordan, den opfører sig. Du kommer også til at lære lidt om, hvordan vinplanter fungerer - og så ser vi selvfølgelig på, hvilke vinregioner, der leverer de bedste Pinot Noir-vine.
Apple Podcasts: Afsnit 18 - Pinot NoirGoogle Podcasts: Afsnit 18 - Pinot NoirSpotify: Afsnit 18 - Pinot Noir

Afsnit 17 - Californien

Vi tager igen til Amerika, men denne gang skal vi til Californien i USA. Her er man kendt for en lang række forskellige vinstile, som er lavet på de populære europæiske druesorter. Det er en kæmpe vinregion, hvor vinene generelt har stor modenhed og varme, men man finder altså også kølige områder, hvor man kan lave elegante og mere lette vine. Lyt med nu og bliv klogere på vinhistorien, klimaet, druetyperne, appellationssystemet og de forskellige områder.
Apple Podcasts: Afsnit 17 - CalifornienGoogle Podcasts: Afsnit 17 - CalifornienSpotify: Afsnit 17 - Californien

Afsnit 16 - Alsace

Så skal vi til Alsace! Det er en af verdens bedste regioner for hvidvin, og Danmark er faktisk en af de lande, som drikker allermest Alsace-vin - og det giver god mening! Man får nemlig vanvittig meget vin for pengene - det er nemlig vine af topkvalitet, som bliver lavet her! Regionen ligger lige ved den tyske grænse - men Alsace er slet ikke lige så kompliceret at forstå som de tyske regioner - så du kan trygt læne dig tilbage og lytte med. I dette afsnit lærer du det grundlæggende om vinstilene, geologien, klimaet og historien bag Alsace.
Apple Podcasts: Afsnit 16 - AlsaceGoogle Podcasts: Afsnit 16 - AlsaceSpotify: Afsnit 16 - Alsace

Afsnit 15 - Rosé

Foråret er for alvor i gang, og det betyder også, at sommeren snart står for døren. Og når solens stråler kommer frem, og varmen begynder at suse indover landet, så begynder man automatisk at tænke på rosé! Vi elsker alle den her simple og forfriskende vinstil - men det er ikke alle, som er klar over, hvad rosévin egentlig indebærer. Men det lærer du i dette afsnit, og så bliver du altså også helt klar til at fyre noget ekspertviden af, når flaskerne bliver knappet op ude på terrassen og ude på strandturene.
Apple Podcasts: Afsnit 15 - RoséGoogle Podcasts: Afsnit 15 - RoséSpotify: Afsnit 15 - Rosé

Afsnit 14 - Tyskland

Tysk vin er højt elsket af vindrikkere over hele verden - og de vinprofessionelle er også pjattede med det - men de er nok mindre glade for at studere og lære om de regioner og det lovsystem, som står bag vinene. Det er nemlig ret kompliceret at finde hoved og hale i tysk vin - for det første er alting på tysk, og så kan deres lovsystem også virke ret forvirrende en gang i mellem. Lyt med, hvor Alexander vil koge Tyskland ned for dig, så du får lært alt det grundlæggende!
Apple Podcasts: Afsnit 14 - TysklandGoogle Podcasts: Afsnit 14 - TysklandSpotify: Afsnit 14 - Tyskland

Afsnit 13 - Bourgogne

Bourgogne er den mest prestigefyldte vinregion i hele verdenen! Hardcore vinnørder kan få våde drømme om Bourgogne - men man kan også få mareridt - for det er umuligt at mestre hele regionen til perfektion. Du kan altså bruge hele livet på at udforske Bourgogne - og du kan i den grad også bruge alle dine penge på at smage vinene herfra. Det er nemlig i Bourgogne, at de allerdyreste vine i verden kommer fra. Dette afsnit tager dog ikke en hel livstid, men derimod blot tyve minutter.
Apple Podcasts: Afsnit 13 - BourgogneGoogle Podcasts: Afsnit 13 - BourgogneSpotify: Afsnit 13 - Bourgogne

Afsnit 12 - Spanien

Spanien er et stort land, som byder på mange forskellige vinstile - og eftersom, man bruger lokale druesorter, som nærmest ikke kopieres andre steder i verden, så får man nogle meget unikke vine. Man er især kendt for robuste rødvine, mousserende Cava-vine og friske hvidvine samt den legendariske sherry. Gør dig klar til et hurtigt crash course i vinregionerne fra Spanien.
Apple Podcasts: Afsnit 12 - SpanienGoogle Podcasts: Afsnit 12 - SpanienSpotify: Afsnit 12 - Spanien

Afsnit 11 - Piemonte

Piemonte-regionen producerer Italiens mest prestigefyldte vine. Vinene fra Barolo og Barbaresco kan blive rigtig dyre, og de er også blandt verdens mest eftertragtede vine, men der findes også rigtig mange gode hverdagsvine i regionen. Lyt med og lær om klimaet, jordbunden og de populære appellationer i Piemonte.
Apple Podcasts: Afsnit 11 - PiemonteGoogle Podcasts: Afsnit 11 - PiemonteSpotify: Afsnit 11 - Piemonte

Afsnit 10 - Bordeau‪x

Bordeaux er en af verdens mest prestigefyldte vinregioner, hvor både rød-, hvid- og dessertvinene herfra kopieres over hele verden. Går man op i vin, så skal man vide noget om Bordeaux - så lyt med og lær om klimaet, druerne og de forskellige områder i denne vanvittigt populære region.
Apple Podcasts: Afsnit 10 - Bordeau‪xGoogle Podcasts: Afsnit 10 - Bordeau‪xSpotify: Afsnit 10 - Bordeau‪x

Afsnit 9 - New Zealand

New Zealand er et ret nyt vinland, men vinene har allerede fået stor international opmærksomhed for deres kølige vine, som er inspireret af de mest prestigefyldte vinregioner i Frankrig. Følg med og find ud af hvilke vanvittigt gode sager, New Zealand byder på.
Apple Podcasts: Afsnit 9 - New ZealandGoogle Podcasts: Afsnit 9 - New ZealandSpotify: Afsnit 9 - New Zealand

Afsnit 8 - Argentina og Chile

Vi skal til Sydamerika, hvor både klimaet, landskabet og historien er en helt anden end i Europa. I dette afsnit dykker vi ned i Argentina og Chile, som gemmer på nogle af verdens bedste vine til prisen! Hør mere om hvordan vinindustrien startede i Sydamerika og lær om klimaerne, druerne og hvordan vinene smager.
Apple Podcasts: Afsnit 8 - Argentina og ChileGoogle Podcasts: Afsnit 8 - Argentina og ChileSpotify: Afsnit 8 - Argentina og Chile

Afsnit 7 - Cocktails og gin

2020 er ved at være forbi, og vi skal nu alle til at fejre det kommende
år på nytårsaften. Traditionen kræver, at der er Champagne til nytår, men der skal i den grad også være cocktails! Lyt med og lær om de perfekte nytårscocktails og bliv også klogere på en af danskernes favoritspiritus - nemlig gin.
Apple Podcasts: Afsnit 7 - Cocktails og ginGoogle Podcasts: Afsnit 7 - Cocktails og ginSpotify: Afsnit 7 - Cocktails og gin

Afsnit 6 - Bobler

Julen er nu kun få dage væk, men der er lige en sidste ting, der skal klares... Det er nemlig utænkeligt at starte en overdådig aften uden et glas bobler - så det må endelig ikke mangle her i julen! Udvalget er dog enormt - så hvad skal man vælge? Lyt med og få overblikket over de mousserende vine.
Apple Podcasts: Afsnit 6 - BoblerGoogle Podcasts: Afsnit 6 - BoblerSpotify: Afsnit 6 - Bobler

Afsnit 5 - Portvin og kirsebærvin

Vi skal tilbage til julebordet, og her står risalamanden og venter! Der skal noget sødt i glasset, som kan hamle op med den cremede grød og kirsebærsovsen. Lyt med, når Alexander udvælger de bedste portvine og kirsebærvine til julen.
Apple Podcasts: Afsnit 5 - Portvin og kirsebærvinGoogle Podcasts: Afsnit 5 - Portvin og kirsebærvinSpotify: Afsnit 5 - Portvin og kirsebærvin

Afsnit 4 - Julespiritus

Vi kommer tættere på julen, og det bliver koldere og koldere udenfor! Derfor skal vi have noget at styrke os på. I dette afsnit tager vi et afbræk fra vinene, hvor Alexander fortæller dig, hvilke spiritusser, du skal have fat i her i juletiden.
Apple Podcasts: Afsnit 4 - JulespiritusGoogle Podcasts: Afsnit 4 - JulespiritusSpotify: Afsnit 4 - Julespiritus

Afsnit 3 - Julekassen

Så står julen for døren! Det betyder, at der skal købes ind til årets julevine, som bestemt ikke må mangle noget. I dette afsnit fortæller Alexander, hvilke tørre vine, du skal have fat i, som kan hamle op med den kraftige julemad.
Apple Podcasts: Afsnit 3 - JulekassenGoogle Podcasts: Afsnit 3 - JulekassenSpotify: Afsnit 3 - Julekassen

Afsnit 2 - Rhônedalen

Rhône gemmer på nogle af verdens bedste vine! Der er kødfuld Syrah i Nordrhône og saftig Grenache i Sydrhône, sammen med cremede og fyldige hvidvine. Lyt med og få alt den nødvendige viden om denne fantastiske vinregion.
Apple Podcasts: : Afsnit 2 - RhônedalenGoogle Podcasts: : Afsnit 2 - RhônedalenSpotify: : Afsnit 2 - Rhônedalen

Afsnit 1 - Toscana

I første afsnit handler det om rødvinene fra Toscana, hvor du kommer til at lære om Italiens appellationssystem, om klimaer, årgange, druetyper og meget mere. I første afsnit bliver du også præsenteret for meget af den vigtige basisviden indenfor vin, så du er godt klædt på til de kommende afsnit.
Apple Podcasts: Afsnit 1 - ToscanaGoogle Podcasts: Afsnit 1 - ToscanaSpotify: Afsnit 1 - Toscana

Vores podcast bliver også distribueret til mange andre podcast apps, så hvis du bruger en anden kan du bare søge efter Holte Vinlager i din favorit app. Kan du ikke finde podcasten, så send os en mail på marketing@holtevinlager.dk. Så undersøger vi om vi også kan få den lagt der.