Santenay Pinot Noir Vieilles Vignes
Santenay Pinot Noir Vieilles Vignes
Château de Santenay - et Grand Cru slot i hjertet af Bourgogne

Farven er lys rubinrød med en meget aromatisk og overdådige duft af røde frugter, marmelade og krydrede noter. Smagen er fyldig, elegant og meget velafbalanceret. En eftersmag af rød frugt med flotte tanniner som med tiden vil bliver endnu mere blød.

Din Vin Guide, 90/100 og Godt Køb:
"Overmodne jordbær og lun muldjord med indstik af nellike og kanel i duften. Fin frisk syre med god saftighed bag, lidt old school men med  masser af charme. God burgundisk karakter."

Med 98 hektar vinmarker i forskellige parceller på Côte d'Or og Côte Chalonnaise, er Château de Santenay en af ​​de største ejendomme i Grande Bourgogne. Forskelligheden af ​​disse "klimaer" gør at slottet kan producere en bred vifte af vine, hvis karakter afslører de forskellige nuancer af Bourgognes druesorter.

Samtidig med at karakteren af ​​jorden er den afgørende egenskab ved terroir, er vinbonden en afgørende faktor for produktionen af vinen: Dette afspejles i vinmarkerne gennem valget af og brugen af nye teknikker. Fra beskæring, høsten, fremstilling og modningen af vinene.

Med respekt for klimaet og de særlige karakteristika begyndte Château de Santenay i 2000 en omlægning af deres vinmarker til et bæredygtigt landbrug. Dette resulterede i at slottet i 2004 opnåede certificeringerne "Qualité France" og "Terra Citis" som skal overholdes.

Denne forpligtelse til et bæredygtigt landbrug, er fulgt op af omhyggelig pleje af kvaliteten på ​​druerne. Der gøres alt for at bevare udtrykket i alle deres vine. For eksempel ved at kontrollere udbyttet og ved at høste ved optimal modenhed.

Om druerne er fra Pommard, Aloxe-Corton, Saint-Aubin En Vesvau eller Mercurey, bestræber Château de Santenay sig på at levere en trofast, respektfuld fortolkning af terroir i sine vine.

Årgang 2012: 

Highly Recommended 90 Point
"Sweet, delicate rasberry nose, with a hint of oak. Medium-bodied, sleek and textured, with plenty of fruit and moderate acidity. A long finish to a Pinot Noir with typicity and fruit for the future."  

6 Stjerner i Finansbureauet:
"Virkelig flot og overraskende overbevisende Bourgogne med lige dele kraft og Pinot Noir finesse. Animals næse, pæn cremet mund med forfinede noter af citrus og fad og lang eftersmag med en snert af mineralitet. Høj klasse."

4 STORE stjerner i EB den 14/8-2015:
"En lys og meget let bourgogne som fungerer overraskende flot. Bløde venlige tanniner. I smagen jordbær, kirsebær og lette krydderier. Saftig med en pæn syre og mellemlang eftersmag. Fire pæne stjerner."
Vis mere
Vis mindre

Santenay Pinot Noir Vieilles Vignes

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusChâteau de Santenay
Årgang2014
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kalv
Ostebord
Fuglevildt
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00331007
Mest sete varer
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen Før 785,00
525,00
C de Camille
C de Camille Fra 55,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
G3 Grauburgunder
G3 Grauburgunder
Fra 110,00
Baby Doll Sauvignon Blanc
Chevalier de Caylus Pinot Noir