Petit Romain
Petit Romain

Flot Costières de Nîmes til superpris!


Siden 2004 har området Costières de Nîmes haft sin egen appellation, og betragtes i dag som en underbetegnelse for det sydlige Rhône. Som de fleste sydlige Rhône-vine er de vigtigste røde druesorter, der anvendes i produktionen, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault og Carignan.

Vinens karakter:

Den er flot mørkerød i farven. Især røde frugter fornemmes i duften, men også krydrede noter af kanel og peber. Smagen er fuld af moden bærfrugt - den er afrundet og velafbalanceret, og afsluttes elegant med strejf af vanilje. Vinen er perfekt moden netop nu med 4 år på bagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Rigtig god til især kødgryderetter og modne oste.

Serveringstemperatur cirka 18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 50% Syrah og 50% Grenache Noir fra minimum 20 år gamle vinstokke. Druerne høstes når de er helt fuldmodne. Maceration varer 18-20 dage med temperaturkontrol og omhyggelig udvinding af aromatiske elementer. Vinen lagrer herefter 12 måneder i egetræstønde.

Lidt om Costières de Nîmes:

I den sydligste del af Rhône mellem byen Nîmes og det vestlige Rhône-delta (Petit Rhône, der ender i Camargue), finder man Costières de Nîmes. Som en af ​​de ældste vinregioner i Europa og leverandør til Palais du Papes i Avignon var det en del af Languedoc indtil 1986. På grund af lovgivning og druesorter følte Costières de Nîmes sig mere tæt på Rhône-dalen. Anmodningen blev godkendt, og den blev formaliseret i 2004.

Regionen har et middelhavsklima med varme somre og lidt regn. En forfriskende brise fra Camargue gør det muligt at producere fremragende vine netop her. Jordbundslaget indeholder ler med absorptionsevne, der gradvist kan afgive fugt, mens det øverste lag hovedsageligt indeholder småsten og kalksten.

Vis mere
Vis mindre

Petit Romain

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeCostières de Nîmes
Årgang2017
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilLam
Oksekød
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT01931061
Andre har også købt
Septentrio Saint-Joseph
Crozes-Hermitage
Crozes-Hermitage
Fra 160,00
Morin - Gevrey-Chambertin