Roger Perrin Cuvée Prestige
Roger Perrin Cuvée Prestige

Røverkøb fra Rhône!


Fra vores Châteauneuf-du-Pape hus får du her fornøjelsen af en super lækker rødvin. Simpelthen topkvalitet og et fund til prisen.

Vinens karakter:

Cuvée Prestige er fuldfed i stilen, og smagen domineres af mørke kirsebær og fuldmodne blommer. Hertil kommer Provence-krydderier som peber, rosmarin og timian. Et virkelig godt glas vin der bare smager af mere.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være forrygende lækker til årstidens krydrede - og solide kødretter.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Cuvée Prestige er lavet på hovedsageligt på Grenache, og så en mindre mængde Syrah og Cinsault. Druerne er høstet fra gennemsnitligt 35 år gamle vinstokke og så er den ikke blevet fadlagret - det er med til at bevare en lækker saftig frisk frugt i vinen.

Om Domaine Roger Perrin:

Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc. Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010.

Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.
Vis mere
Vis mindre

Roger Perrin Cuvée Prestige

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeSydrhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2020
DruerSyrah
Grenache Noir
Cinsault
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilSimre/gryderetter
Julemad
Bøffer
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00831029
Andre har også købt
Royal Oporto LBV 2016
San Marco Toscana Rosso
Roc de l'Aigle Fitou 2016