Roger Perrin Côtes du Rhône
Roger Perrin Côtes du Rhône
Denne vin er ”kun” klassificeret som en Cotes du Rhône – hvilket kan oversættes til skråningerne omkring Rhône. Men tag ikke fejl; det er en forbavsende god vin!

En lækker bærfrugt er her fusioneret med krydderi af kaffe, peber, et snært af sødme og en behagelig syre, er vinen oplagt til ost og charcuteri. Den er lavet på 70% Grenache, 20% Syrah og 10% Cinsault. Druerne er høstet fra gennemsnitligt 35 år gamle vinstokke og den er ikke blevet fadlagret.


Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay.
Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen, Luc.
Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede. Men også han blev ramt af en trist skæbne og tabte kampen mod kræften i 2010. Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne.
De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domaine Roger Perrin er beliggende i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.
Vis mere
Vis mindre

Roger Perrin Côtes du Rhône

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeSydlig Rhône
VinhusRoger Perrin
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
Cinsault
SmagsretningFyldig
Frugtig
Frisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Milde oste
Kylling
Gris
Hverdagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00831135
Mest sete varer
Andre har også købt
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud
Fra 69,00
Saint Desirat Saint-Joseph AOC
Septentrio Saint-Joseph