Her får du fornøjelsen af en utrolig velsmagende rosé. Den er alsidig og kan nydes af de fleste, da den hverken er for tør eller for frugtet. Herlig Provence rosé som er en anelse mere frugtig end typisk.
Vinens karakter:
Valensole har en sart lyserød farve. Duften giver aromaer af røde bær med et strejf af blomsternoter. Smagen er tør, behagelig og kompleks med en bemærkelsesværdig balance mellem friskhed og mineralitet i afslutningen.
Hvad er vinen velegnet til?
Nydes bedst til kylling, salater eller skaldyr.
Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 30% Grenache, 30% Muscat, 25% Merlot og 15% Syrah. Druerne plukkes tidligt om morgenen og køres direkte til presning. Dette efterfølges af en lav temperatur gæring ( i mellem 10 til 15 dage), som sikrer, at det fulde aromatiske potentiale kommer til udtryk.
Om producenten:
Beliggende i hjertet af Alpes-de-Haute-Provence er Valensole en af de største landsbyer i Frankrig i forhold til sit område. Regionens dækker et plateau på 800 km2 og er hovedsageligt dedikeret til dyrkning af lavendel, men der er også vindyrkning i mere begrænset skala. Kvaliteten og karakteren af dette unikke terroir forbundet med middelhavsklima tilbyder ideelle betingelser for vinmarker. I læ for hård vind og ekstremt vejr er vinene lettere og mere aromatiske end vine lavet på druer, der vokser i lavere højde mod syd.
Denne lækre rosévin er fremstillet efter en metode, der respekterer den omgivende fauna og flora, og er resultatet af en streng metode, der sigter mod at illustrere appellationens typiske og unikke karakter.