Pata Negra Reserva
Pata Negra Reserva

Kraftfuld Ribera del Duero-vin til superpris.


Et brag af en vin lavet på Tempranillo. Den er lagret på 50% amerikanske fade og 50% franske fade – samme ”opskrift” som benyttes hos kultproducenten, Vega Sicilia. Giver du vinen tid til at åbne sig er du garanteret en af de helt store smagsoplevelser!

Berliner Wine Trophy - Guldmedalje

5 stjerner fra winemanual.dk:
"Uden tvivl Tempranillo i næsen, hvor vi får god intensitet med fremtræden amerikansk fad, der viser dild, kokos, kommen og karry. Underliggende er der både sur og tørret blomme, ribs og tørrede rødviolette blomster. Det er en kompleks næse, der oser af sursød sovs, jod, læder og krydderier sammen med en mineralitet af bagt jord.

Paletten har en fin kølighed, hvor mere syrlig rød frugt dominerer den tørrede profil. Der spilles mere på mineraliteten med ler og kompost sammen med den overskyggende fadindflydelse, hvor dild og kokos møver sig frem.

Vinen er tør med en kølig fylde sammen med eleverede tanniner, syre og alkohol. En klassisk Ribera del Duero, som fremstår solid og macho med en forventeligt dominerende, men indbydende udstråling, af amerikansk fad, der dog mangler et lille kvalitetsløft. Reserva-lagringen har dog gjort vinen godt og bidraget med tiltrængt kompleksitet."


Pata Negras karakter:

Dyb lilla i glasset. Duften er kraftfuld og kompleks med hindbær, blåbær, blommer og svesker, samt elegante fadnoter af vanilje, chokolade, mokka og nellike.

Smagen er rig, silkeblød og frugtlækker med harmoniske og luksuriøse fadkrydderier. Lang og nuanceret eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinene fra Ribera del Duero er generelt kraftige med en stor fylde. Det kræver mad, som ikke blegner i vinens selskab. Krydret mad – ofte med masser af rosmarin, salvie og timian – passer godt til de kraftige, krydrede vine. Det samme gør grillede grøntsager og store bøffer.

Bør nydes ved cirka 16-18 grader.

Sådan er Pata Negra fremstillet:

Vinen er lavet på nøje udvalgte Tempranillo-druer. Når druerne opnår optimal modenhed høstes de og opbevares herefter i 48 timer ved cirka 10 grader. Macerationen (gærringen) varer i 25 dage, hvorved druerne når deres maksimale potentiale.

Fadlagringen tager 24 måneder og halvdelen af vinen ligger på amerikanske tønder og den anden halvdel ligger på franske tønder. Til sidst flaskelagrer vinen i yderligere 12 måneder, inden den frigives til salg.

Om Ribera del Duero:

Man har lavet vin i Ribera del Duero siden romerne, men det er udviklingen gennem de sidste årtier, der har sat vindistriktet på verdenskortet. Antallet af vingårde er blevet 30 gange større på blot 30 år, så Ribera del Duero i dag har mere end 260 vingårde og 20.000 hektarer med vinmarker.

Vindistriktet ligger mellem provinserne Soria, Burgos, Segovia og Valladolid, i regionen Castilla y León i Nordspanien. Regionen producerer overvejende rødvin, selvom det er også muligt at finde rosé-vine. Vinene er generelt intense, elegante og kraftige, med alkohol-procenter på 14-15 % i de fleste tilfælde.

Den vigtigste druesort i Ribera del Duero er Tempranillo - eller Tinta del Pais, som den også kaldes lokalt. Ifølge loven skal vinene laves på min 75 % af denne drue. Til at blande op med bruges ofte Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec.

Man klassifikerer vinene i Crianza (under 12 måneders lagring), Reserva (mellem 24 og 36 måneders lagring, heraf 12 på egefade) og Gran Reserva (36-60 måneders lagring, heraf mindst 24 på egetræsfade).
Vis mere
Vis mindre

Pata Negra Reserva

   På lager
Antal
Alc %14%
LandSpanien
OmrådeRibera del Duero
Årgang2014
DruerTempranillo
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilSimre/gryderetter
Julemad
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
WIne Manual
VarenummerP13230314
Mest sete varer
Andre har også købt
Espérance Côtes du Rhône
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 85,00
Gigondas Cuvèe de Beauchamp