Vallée des Aigles - Orangevin
Vallée des Aigles - Orangevin

Orangevin - den 4. vintype.


På restauranter landet rundt er der dukket en ny variant op på vinkortene: orangevin. Selvom den fjerde vintype har været på markedet i en del år, er den stadig uudforsket territorie for mange vinelskere, men det er for alvor ved at ændre sig nu. Orangevin er steget stødt i popularitet særligt det seneste år, og med denne vin får du en rigtig spændende smagsoplevelse.

Vinens karakter:

Vinen har en orangegylden farve, og så har den en lækker duft af abrikos, flinterøg og appelsinskal. Smagen byder blandt på nedfaldsæbler, citrusfrugter og urtede elementer som sort te. Tanninerne er til stede, men ikke overdrevne.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen kan godt drikkes uden mad som aperitif. Den egner sig også fortræffeligt til charcuteri og fyldige oste som eksempelvis Manchego, Comté eller Emmentaler.

Om Orangevin:

For at fremstille en orangevin skal der bruges grønne druer. De bliver mast og derefter lagt op i store kar, som oftest er lavet af cement eller ler. Herefter lagrer man de gærende druer i op til et år - sammen med drueskaler og kerner. Dette er en naturlig proces, hvor der bruges meget lidt eller slet ingen tilsætningsstoffer - og nogle gange slet ikke engang gær. På grund af denne specielle fremstillingsproces smager en orangevin meget anderledes end traditionel hvidvin. Typisk har de en meget tør og nøddeagtig smag.

Generelt bliver orangevine beskrevet som robuste og dristige med honningaromaer af jackfrugt (en kødfuld tropisk frugt), hasselnødder, paranødder, modne æbler, enebær, surdej og tørret appelsinskal. I smagen er de tørre og har endda tanniner lige som en rødvin har det.
Vis mere
Vis mindre

Vallée des Aigles - Orangevin

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeSydfrankrig
Årgang2019
DruerGrenache Blanc
Maccabeu
Malvasia Bianco
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Charcuteri
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeØkologisk
Orangevin
VarenummerT00631083
Andre har også købt
Pinot Gris Orangevin
Pouilly Fuissé Solutre
Chateau Maledan Blanc