Observer Pinot Noir Reserve
Observer Pinot Noir Reserve

Lækker Pinot Noir fra Chile.


Charles Darwin, den store inspirator for Darwin Vineyards var en ivrig observatør, en mand drevet af nysgerrighed og en tørst efter viden og opdagelse - uden sidestykke. Observer-serien er en hyldest til den higen efter at se dybere - og dermed opdage flere lag i vinen, og ikke kun overfladen. For netop vin består af forskellige nuancer af farve, aroma og smag. Vi håber, når du smager vinene, at du vil påbegynde denne rejse og opdage de unikke egenskaber, der gør Observer-vinene helt specielle.

Anmeldelser:

Vinavisen.dk - 5 stjerner, januar 2020:
"Der er gods i denne rødvin på druen Pinot Noir. Den har god bærsmag, klar Pinot, fint krydret og med et strejf af træ. Attraktiv pris ved seks flasker."

Vinens karakter:

Vinen har en flot lys kirsebær farve. Duften er udtryksfuld og byder på jordbær og noter af røget træ. Smagen er saftig og har en fløjlsblød tekstur, takket være de milde og afrundede tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil være særdeles velegnet til tapasbordet, lyst kød som eksempelvis kylling, og så er den også rigtig lækker som hyggevin uden mad.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er vegansk og er fremstillet på Pinot Noir-druen. Den har fået 3 måneders fadlagring på franske egetræstønder, hvilket giver vinen en elegant og kompleks karakter.

Vegansk vin - hvad er nu det?

Normalt tænker vi ikke på vin som et vegansk produkt, da det er nødvendigt at benytte produkter med animalsk oprindelse, når vinen klares, såsom kasein, gelatine eller æggehvide. De bruges for at reducere bundfaldet i vinen, som er små partikler, der kommer fra druemassen eller skallen på druerne, og som kan have en negativ indflydelse på vinen. Ved anvendelse af produkter af animalsk oprindelse falder disse partikler hurtigere til bunds, og derved lettes klaringen af vinen.

Vinproducenterne er i mellemtiden blevet mere kreative i forhold til at finde et vegetabilsk produkt, der kan hjælpe med klaringen af vinen i den veganske vinproduktion. Løsningen er enkel: Animalske proteiner erstattes af vegetabilske proteiner, som kommer fra korn såsom hvede eller bælgfrugter såsom ærter. De filtrerer vinens bundfald fra, så den bliver klar.

En anden løsning, der bruges i vegansk vinfremstilling, er mineraljord. Bentonit er for eksempel en vulkansk aske, der benyttes i klaringen af vin. Aktiveret kul anvendes til at absorbere uønskede fejl i smagen.
Produktionen af vegansk vin tager lidt længere tid på grund af de komplekse veganske procedurer. Men vinproducenterne kaster sig gerne ud i de mere komplekse fremstillingsmetoder, når formålet er at ende med glade og tilfredse kunder.

Om producenten:

Darwin Vineyards er et chilensk vinhus beliggende i Curicó Valley. Gennem flere generationer og mange års erfaring har Darwin udviklet sig til at være en velrespekteret og anerkendt producent, som lige nu eksporterer til fire kontinenter.

Hos Darwin Vineyards lægges der stor vægt på bæredygtighed. Ved at benytte optimerede vandingssystemer der får strøm udelukkende fra solenergi, er der er næsten ingen spildevand. For så vidt muligt genbruges al vand. Og faktisk er 70% af flaskerne genanvendt glas!Vis mere
Vis mindre

Observer Pinot Noir Reserve

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandChile
OmrådeCuricó Valley
VinhusDarwin Vineyards
Årgang2019
DruerPinot Noir
SmagsretningFrugtig
Mild
Elegant
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kylling
Tapas
Ostebord
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
vinavisen.dk
VarenummerT00531547
Mest sete varer
Andre har også købt
Observer Varietal Sauvignon Blanc
Chevalier de Caylus Pinot Noir
Marquis de Bern
Marquis de Bern
Fra 59,00