Ricardelle Chardonnay NATURVIN - uden tilsat sulfit
Ricardelle Chardonnay NATURVIN - uden tilsat sulfit
Denne hvidvin er produceret uden brug af tilsatte sulfitter. Det betyder at vinen har en helt speciel profil, hvor friskhed, renhed, stringens og mineralitet er i højsæde. Ydermere har man udelukkende brugt vildgær (druens naturlige gær) og altså ikke brugt såkaldt kulturgær. Det resulterer i en autentisk raffineret smag.

Domaine Ricardelle de Lautrec er beliggende i Coursan, i hjertet af Languedoc Roussillon regionen. I krydslinjen mellem appellationerne Minervois, Clape og Corbières, ligger denne vingård i et historisk landskab, hvor man blandt andet finder den berømte ”Via Domitia” – den første vej romerne anlagde i Gallien. Ejendommen råder over 50 hektar land. I 1999 valgte Lionel Boutié, der repræsenterer 4. generation på vingården, at omlægge al produktion til biodynamiske principper. Et valg som byder på udfordringer og begrænsninger – men som Lionel aldrig har fortrudt – tværtimod!

BIODYNAMISK VIN - hvad er det?
Biodynamikken blev opfundet af Rudolf Steiner i 1924 og byggede allerede dengang på anerkendte principper inden for landbruget. Han valgte at forene dem med hans egne teorier, så man nu betragtede hvert enkelt landbrug som en organisme, hvori mennesker, dyr, planter, mineraler og det kosmiske system indgår som overordnede elementer. Umiddelbart er vi vant til, at mennesker, dyr og eventuelt planter indgår i vores landbrugssystemer. Om end ikke på samme måde, så er det arbejdet med de naturlige mineraler, som fordeles over vinmarker i mængder helt ned til 4 gram per hektar. Samt de kosmiske systemer, der gør den biodynamiske tilgang så kontroversiel. Arbejdet med de kosmiske systemer betyder, at den biodynamiske vinbonde tilrettelægger sit arbejde efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner, således at arbejdet indrettes efter, hvornår blade, rødder, frugt og blomster menes at have optimale vækstforhold.

Følgende grundregler skal overholdes:

·       Kompost og organisk materiale tilføres jorden, for at ”fodre” den.
·       Dyr – oftest drøvtyggere, græsser på markerne i efteråret og om vinteren.
·       Vedligeholdelse af markerne sker ved pløjning og manuel radrensning, fra forår til efterår.
·       Jorden må kun behandles med naturlige produkter - der må ikke bruges pesticider, kunstgødning, antibiotika etc.

NATURVIN - hvad er det?
Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvine, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder:

•Brug af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer.
•Ingen kunstvanding i vinmarken.
•Håndplukning af druer.
•Ingen ekstra tilførsel af sukker, bakterier, eller gærceller.
•Ingen tilføjelse af smagsregulerende stoffer, som eksempelvis egetræs- chips, savsmuld, eller stave. Fadlagring på egetræstønder er heller ikke brugt.
•Der klareres eller filtreres ikke.

Vis mere
Vis mindre

Ricardelle Chardonnay NATURVIN - uden tilsat sulfit

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeHvidvin
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusDomaine Ricardelle de Lautrec
Årgang2016
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Delikat
Velegnet tilFisk
Lyst kød
Fiskesuppe
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631243
Mest sete varer
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Edizione
Edizione Fra 200,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Andre har også købt
Rivesaltes Ambré
Pouilly-Fumé Fiou
Pouilly-Fumé Fiou
Fra 160,00
Quinta da Prelada Vintage 2011