Krydret røget whisky - med masser af eksplosiv smag!
Spændende whisky som har lagret på bourbon-fade.
Whiskyens karakter:
Fyldig og karakterfuld whisky med smag af tørverøg, cremet toffee, fersken, citrus, honning, mandler og brændte figner.
Sådan er whiskyen fremstillet:
Som navnet antyder har den ligget på Bourbon-fade, men lagringen er startet et helt andet sted. De første 2 år har den ligget på "first fill" fransk eg, der har givet den en smuk mørk farve og spændende krydrede noter. De sidste 2 år har den ligget på Bourbon-fade, der bidrager med den klassiske vanilje smag, som klæder peated whisky helt fantastisk.
Denne dobbeltmodning er usædvanlig for peated whisky, men det giver en dybde og kompleksitet i smagen når røg, krydrede noter og vaniljesødme mødes. Generelt har man hos Mosgaard erfaret at lagring på fransk eg får røgen til at vibrere og bølge lidt, hvor bourbon-fadene får den til ro, så kombinationen er virkeligt spændende.
Om Mosgaard:
Mosgaard Whisky er smukt indrettet i dejlige omgivelser på Sydfyn, i et flot og idyllisk beliggende nedlagt landbrug med udsigt til æbleplantager og Langelandssundet fra vores lokaler.
Sydfyn er kendt for sin høje fødevarekvalitet, og Mosgaard Whisky vil arbejde videre i denne ånd med at udvikle højkvalitets produkter baseret på de bedste økologiske råvarer.
Destilleriet er et mikrodestilleri med gode håndværksmetoder efter skotsk tradition der sikrer meget høj kvalitet i produkterne.
Mosgaard Whisky er grundlagt i 2015 og ejet af Gitte og Jes Mosgaard, samt støttet af den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne.