Morin - Volnay
Morin - Volnay

Volnay - de fineste og mest elegante vine fra Côte de Beaune.


Volnay er en lille landsby der ligger på en bjergskråning og sammen med Pommard er det den eneste kommune i Côte de Beaune der kun producerer rødvine. Volnay har altid stået lidt i skyggen af Pommard - måske fordi vinene har et lettere udtryk. Samtidigt er de ofte mere elegante og raffinerede, så det er en smagssag, hvilken type man er mest til. Jordbunden i Volnay er kalk- og kiselholdig, og for det meste dækket af rødbrun silt som er rig på jern. Det giver en helt unik mineralitet til vinen.

Vinens karakter:

Vinen har en flot, lys rubinfarve. Duften præges af især viol, kirsebær, krydderier og henkogte frugter. Smagen er rund og fløjlsblød, og de fine tanniner giver vinen friskhed og et livlig præg. Eftersmagen er ret lang og kompleks.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinens fløjlsbløde og feminine karakter matches af dens store aromatiske intensitet. Det gør vinen til en perfekt ledsager til sofistikerede fjerkræsretter - såvel stegte som glaserede. Fjervildt går den også fremragende til - stuvet, langsomt braiseret eller stegt. Intensiteten i Volnay gør den også velegnet til modne oste.

Serveringstemperatur cirka 14-16 grader. Kan gemmes i op til 10 år fra høståret.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Pinot Noir. Vinstokkene vokser i 200-300 meters højde over havets overflade. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 18 dage på rustfrie ståltanke og til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 15 måneder.

Om producenten:

Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
Vis mere
Vis mindre

Morin - Volnay

329,00
   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusMorin Père & Fils
Årgang2015
DruerPinot Noir
SmagsretningTør
Mineralsk
Kompleks
Elegant
Jordbundspræget
Velegnet tilFuglevildt
Fjerkræ
Modne oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP11010815
Andre har også købt
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 89,00
Château Piganeau - 6 fl. i trækasse
Château Le Gravillot