Skøn Bourgogne fra de højtbeliggende vinmarker.
Hautes-Côtes de Nuits ligger på et plateau bag det berømte Côte de Nuits med landsbyen Nuits-Saint-Georges. Området ligger i højder på 300-400 meter over havets overflade, og det giver vinene deres helt særlige kendetegn - de er friske, frugtige og livlige. Morins ekspertise giver dem mulighed for subtilt at afbalancere disse egenskaber for ekstra stor rundhed og fylde.
Vinens karakter:
Farven er intens og granatæble rød. Duften præges af røde bær som hindbær, jordbær og ribs, og der fornemmes også krydrede noter. Smagen er aromatisk, rund og fyldig. Den friske frugt og vaniljen fra fadet, giver vinen et snert af sødme.
Hvad er vinen velegnet til?
Morins Hautes-Côtes de Nuits er en perfekt vin til simreretter - eksempelvis Beuf Bourguignon eller Osso-buco. Prøv den også gerne til en lækker kanin-ragout eller perlehøne med frisk kålsalat.
Serveringstemperatur cirka 15-16 grader. Kan gemmes i op til 8 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Pinot Noir. Druerne håndsorteres og knuses derefter før gæring i rustfrie ståltanke. Første gæring foregår via kold-maceration og udføres i løbet af 3 dage. Den alkoholiske gæring varer 12 dage med 2 pump-overs og 2 punch-downs om dagen. Herefter sker en let varm-maceration. Til sidst hældes vinen på egetræstønder og lagrer her i 10-12 måneder.
Området:
Hautes-Côtes de Nuits er en regional betegnelse der strækker sig over 19 kommuner i Côte d'Or. Vinmarkerne i Hautes-Côtes de Nuits er plantet ved siden af de vinstokke der benyttes til fremstilling af Grand Cru-vine. De står i cirka 300-400 meters højde over havets overflade - deraf udtrykket "Hautes-Côtes" - høje bakker. Den normale højde er 250-350 meter over havets overflade. Hautes-Côtes de Nuits er beplantet med cirka 735 hektar vinmarker - heraf er de 600 hektar Pinot Noir. Eksponeringen varierer fra syd til øst, hvilket gør det muligt for vinstokkene at drage fordel af maksimalt sollys. Klimaet kan undertiden være hårdt, med kolde, snedækkede vintre og kølige somre. Derfor modnes druerne langsommere.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.