Enkeltmarks-Gevrey i særklasse.
Gevrey-Chambertin appellationen er placeret i den nordlige del af Côte de Nuits. Det er et af de største områder i Bourgogne med 411 hektar vinmarker, hvoraf 81 hektar er klassificeret som Premier Cru. Appelationen høstes i kommunerne i Gevrey-Chambertin og Brochon, og der laves kun rødvine her.
Vinens karakter:
Livlig, rubinrød farve. Duften byder på jordbær, brombær, viol og roser. Som vinen får noget alder, dukker også lakrids, læder, pels og underskov frem. Smagen er fyldig og rig. Vinen har en solid struktur og fløjlsbløde tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er som skabt til vildt, oksekød og braiseret lam. Den vil også være forrygende til komælksoste med karakter - eksempelvis Époisses eller Cîteaux.
Serveringstemperatur cirka 15-16 grader. Vinen kan gemmes i op til 10 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Pinot Noir. Druerne til vinen kommer fra marken Craipillot. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 20 dage på rustfrie ståltanke og til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 18 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.