Côte de Nuits-Villages på højt niveau.
Druerne er høstet fra landsbyerne Fixin, Brochon, Premeaux, Comblanchien og Corgoloin. Bakkeskråningerne i Comblanchien og Corgoloin er hugget ind i de hårde kalksten i Bathonien. Det samlede areal dækker omkring 165 hektar (heraf 155 hektar til rødvine).
Vinens karakter:
Dens aromaer dækker et klassisk spektrum fra kirsebær, stikkelsbær og solbær til noter af underskov, svampe og krydderier (især kanel). Smagen er blød og harmonisk, men samtidig også ret kraftfuld. En god balance mellem styrke og finesse gør vinen til en rigtig god oplevelse.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinens aromatiske karakter er tilstrækkelig til at kunne klare cremede patéer, ristet eller stegt indmad og fyldigt kød såsom svinekød (stegt eller i sauce), gennemstegt lam eller braiseret kalvekød.
Bedst ved cirka 13-14 grader. Kan gemmes i op til 6 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Pinot Noir. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 15 dage på rustfrie ståltanke og til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 12 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.