Morin - Chambolle-Musigny
Morin - Chambolle-Musigny

Chambolle-Musigny - en af de mest eftertragtede vine i verden.


Chambolle-Musigny er en lille malerisk landsby i Côte de Nuits. I Chambolle-Musigny produceres der udelukkende rødvine, og de er nærmest symboler på finesse og elegance. Denne appellation er en af de mindste og mest fragmenterede i Côte de Nuits: Der er kun plantet 97 hektar vinmarker i landsbyen, heraf 50 hektar Premier Cru og 25 hektar i Grand Cru-marker.

Vinens karakter:

Flot lys, rubinrød farve. Duften byder på indbydende noter af jordbær, hindbær og krydrede elementer. Smagen er generøs og kompleks med meget bløde tanniner. Vinen er kødfuld, solid og utrolig velafbalanceret.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne Chambolle-Musigny vil være fortræffelig til stegt vildt, fjervildt eller kalvekød.

Serveringstemperatur cirka 15-16 grader. Vinen kan gemmes i op til 10 år fra høståret.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Pinot Noir. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 18 dage på rustfrie ståltanke med 2 punch-downs 2 push-overs dagligt. Til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 15 måneder.

Om producenten:

Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
Vis mere
Vis mindre

Morin - Chambolle-Musigny

550,00
   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusMorin Père & Fils
Årgang2017
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Mineralsk
Kompleks
Jordbundspræget
Velegnet tilKalv
Lam
Fuglevildt
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP11010717