Meursault
Meursault
Meursault er den vigtigste af de store hvidvine fra Bourgogne 's Côte d'Or , lavet på druen Chardonnay, ligesom alle andre hvide Bourgogner (bortset fra Aligoté). Byen ligger ca. 6 km syd for Beaune og er indbegrebet af stor hvid Bourgogne. Kommunen er større end Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet tilsammen, og disse 3 kommuner er vel nok de mest kendte hvidvins kommuner i verden.

Historisk set har Meursault tydeligt været klassificeret efter Chassagne. I dag kan Meursault sagtens hamle op med Chassagne. Potentialet og terrioret er til stede, det er et spørgsmål om producentens kunden, der tydeligt er blevet forbedre. En ung Meursault er gylden med en duft af blomster og friske træspåner. Efter et år eller to udvikles en duft af smør, nødder og fersken. Efter flere års lagring fremkommer krydrede og ikke mindst ristede toner, af kanel og røg, mens farven bliver dybere, næsten ravfarvet.

Denne Meursault fra Château de Santenay har den klassiske fede, mineralske, komplekse og elegante stil, som en god Meursault skal have. Flot og kompleks aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. I smagen opleves den klassiske fede frugt, hold i ave af frugtsyren og en lang, blød mineralsk  eftersmag.

Server den ved 11-13 grader, til kraftig fisk, lyst kød og selvfølgelig det optimale – en grillet hummer!

Vis mere
Vis mindre

Meursault

475,00
   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusChâteau de Santenay
Årgang2014
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Fadpræget
Intens
Velegnet tilFisk
Smagfulde oste
Lyst kød
Fiskesuppe
Fisk med kraftig sauce
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00431029
Mest sete varer
Andre har også købt
Alsace Riesling m/guldmedalje
Beauvignac Picpoul de Pinet
Alsace Pinot Gris