Les Nines Luberon Rosé
Les Nines Luberon Rosé

Luberon - en perle i Provence


Rosévine fra Luberon har sin helt egen stil inden for Provence rosé. Vi har fundet en helt forrygende eksponent for distriktet, som vi varmt kan anbefale dig at prøve.

Vinens karakter:

Dette er på alle måder en fantastisk rosévin. Farven er klar og strålede lyserød. Første duft byder på eksotiske frugter, og lidt efter kommer de modne røde bær mere frem. Smagen er tør, elegant og fin. Eftersmagen er frisk, super delikat og meget lang.

Hvad er vinen velegnet til?

Denne rosévin kan godt nydes alene, men den er meget tør, hvilket gør den perfekt til forretter, aperitif og sommerretter, som eksempelvis friske salater, tapas, oliven, frisk gedeost og grillet fisk.

Sådan er vinen fremstillet:

Druerne til vinen kommer fra vinmarker placeret i bunden af Luberon bjergene, på ler og kalksten jord. Den er lavet på Grenache, Syrah, Cinsault og Vermentino.

Om Luberon:

I hjertet af Provence ligger Luberon. Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d’Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Druesorterne er typisk Grenache og Syrah, og vinmarkerne er beliggende på terrasser af en tidligere flodbund, bestående af rullesten.
Vis mere
Vis mindre

Les Nines Luberon Rosé

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeProvence
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
Vermentino
Cinsault
SmagsretningFyldig
Tør
Frisk
Velegnet tilSalater
Lette retter
Kylling
Fisk fra grillen
Lyst kød
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRosé
VarenummerP11270118
Mest sete varer