Louis Roederer Vintage 2012/2013
Louis Roederer Vintage 2012/2013

Eksklusiv årgangs-champagne fra Louis Roederer.


Kun i de bedste år (f.eks. 2009 og 2012) udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne vin. Med denne vin ønsker man hos Roederer at reflektere de individuelle karakterer af den enkelte årgang.

Vinens karakter:

Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de store vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver (Hindbær, kirsebær). Derefter følger toner af tørre frugter (figner, abrikoser fra Chardonnay) og ristede toner fra træfadene.

I smagen har vinen en god rygrad og en fylde, som er klassiske træk for vinene fra Louis Roederers ler- og kalkholdige vinmarker. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, men også lidt vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour.

Hvad er vinen velegnet til?

Den hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres til hvidt kød eller retter med f.eks. flødesaucer eller som aperitif.

Sådan er champagnen fremstillet:

Brut Vintage er normalt lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den første gæring bliver ca. 8-18% (efter årgang) af vinen modnet på træfade og desuden uden (2009) eller med (16% i 2012) malolaktisk gæring. 2. gæringen (champagnisering) på flaske varer normalt i 4 år.

Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning.
Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt på Roederers bedste Grands Crus marker, og som er lagret på fad i 4-10 år.

Om producenten:

Når man disponerer over 214 hektar af Champagne-områdets bedste vinmarker – oven i købet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til.

I dag er det Jean-Claude Rouzaud, som selv er uddannet ønolog, der har ansvaret for og ejerskabet af Champagne Louis Roederer. Et bekendtskab med Jean-Claude Rouzaud overbeviser hurtigt en om, at de høje kvalitetsnormer, som grundlæggerne og deres efterfølgere satte for deres champagnefirma, fortsat holdes i hævd den dag i dag.

Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay, og begge dele giver helt klart kvalitetsmuligheder.

Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden findes Roederers meget kendte Vins de Réserve. Det er et lager af gamle vine, som ligger på flerårsbrugte egetræsfade á 60 hl.

Remuage – drejning af flasken – foregår stadig med hånd, og hos Louis Roederer lagres flaskerne i minimum 6 måneder efter “dégorgement” – d.v.s. påsætning af den endelige prop. En detalje som sikrer en endnu større kvalitet, fordi en champagne, som lige er “degorgeret”, skal have tid til at falde til ro.
Vis mere
Vis mindre

Louis Roederer Vintage 2012/2013

Før 750,00
699,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   På lager
Antal
TypeChampagne
Vægt1 Kg.
Alc %12%
LandFrankrig
OmrådeChampagne
VinhusLouis Roederer
Årgang2012/2013
DruerChardonnay
Pinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Delikat
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Sushi
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerPM3050300