Klassisk og drikkemoden Saint-Estèphe
Den ikoniske Saint-Estèphe appellation er hjemsted for prestigefyldte Grand Cru Classé vine som Château Cos d'Estournel og Château Montrose. Det er begge meget kostbare vine, men det er absolut også muligt, at finde lækker Saint-Estèphe til rimelige penge. Sådan en får du her!
Vinens karakter:
Farven er mørk rubinrød og duften er trods 5 års modning stadig frisk og kompleks. Aromaerne domineres af røde og sorte bær med en begyndende, bagvedliggende snert af skovbund og tobak. Den klassiske smag af Saint-Estèphe melder sig straks i munden. Det er en fyldig og aromatisk vin med komplekse og bløde tanniner. Smagen er med tilgængelig og behagelig. Elementerne fra duften går igen og samler sig i en buket af frugtede og krydrede noter, der pryder den elegante afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen egner sig bedst til rødt kød, vildt og smagfulde oste.
Serveringstemperatur cirka 16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot, og så har den fået 12 måneder på fad. Druerne er høstet manuelt.
Om Saint-Estèphe:
Saint-Estèphe er en af de mange berømte rødvinsappellationer fra venstre bred i Bordeaux, mest kendt for rødvin baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot. Saint-Estèphe ligger i den nordlige ende af Haut-Médoc-regionen på den grusagtige vestlige kyst af Gironde-mundingen, og Saint-Estèphe er kun adskilt fra sin berømte nabo, Pauillac, af et vandløb, men alligevel er der betydelige forskelle mellem dem. Med 1.229 hektar tegner Saint-Estèphe sig for 8 procent af vinmarksarealet i Médoc.
Fordi Saint-Estèphe ligger marginalt længere fra det grusholdige vand i Garonne-floden, er jorden her langt mindre stenet end den, der findes i den sydlige del af Haut-Médoc. I stedet dominerer en tung ler- og kalkstensbase dette område, hvilket resulterer i dårligere drænet jord, forsinket modning og højere tannin niveauer i vinene.