Silva Reis LBV 2012
Silva Reis LBV 2012
Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at "opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 260 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokkene er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som Rufete, Souzão og andre i mindre mængde . Da udbyttet aldrig er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druer blandes med brandy.

Smagsnoter:

Denne portvin præsenterer usædvanlige smagsegenskaber!

Farve - rig rubinrød farve
Aroma - intens og kompleks aroma fyldt med røde modne frugter og krydderier, og et godt integreret udtryk for bouquet og smag kan hænge flot sammen.
Smagen - på ganen har portvinen en god struktur og koncentration, som kombineres med en lang og velafbalanceret eftersmag.

Med en stil der stammer fra Vintage Port, er denne LBV simpelthen fremragende portvin.

Drikkes nu og gerne ved 17-18°C. Kan have lidt bundfald, omhældes inden servering. Husk er den åben -drik den indenfor 3 dage.
 
Passer fint sammen med blåskimmelost, modne oste med smag, nødde- og chokolade-desserter samt is.

Skal portvinen gemmes så gerne et koldt sted (12-14°C) og hvor flasken ikke får direkte lys.

Late Bottled Vintage / LBV er portvin fra én årgang, som har dennes- og producentens karakteristika. I modsætning til Vintage Port ligger vinen på fad i 4-4½ år før tapning (= late bottled). Det er stadig en meget mørk, intenst frugtig vin, men med den længere tid på fad er en større del af det massive garvesyreindhold i den unge vin udfældet i fadet inden tapningen. Vinen er i princippet drikkeklar, når den kommer på flaske, og der er ikke nær så meget bundfald, men næsten alle LBV'er vil vinde yderligere ved fortsat lagring. Den tåler at være åben noget bedre end Vintage Port, men toppen af kvaliteterne mistes hurtigere end i en Colheita Port.

Se video om Real Companhia Velha her:Vis mere
Vis mindre

Silva Reis LBV 2012

139,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2012
SmagsretningFyldig
Krydret
Halvsød
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
VarenummerT02131079
Andre har også købt
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 85,00
Anniversario
Anniversario
Fra 49,00
Frederiksdal Reserve