Château Lalande de Gravet
Château Lalande de Gravet
Flot Grand Cru fra hjertet af Saint-Emilion

Fra vinmarker der ligger for foden af byen Sanit-Emilion, kommer druerne til denne fremragende vin. 2015-årgangen er udråbt som værende én af de allerbedste, nogensinde - og potentialet fornemmes også tydeligt i denne vin.

Lalande de Gravet's karakter:


Vinen byder på faste tanniner, og en elegant balance mellem modne bær og tørhedsgrad. Krydderier og finesse kommer fra fadlagringen. Duften er intens og byder på sorte frugter og en frisk aroma af egetræ og krydderier. Smagen er fyldig og silkeblød, takket være de fine tanniner. Vinen udvikles yderligere over de næste 4-6 år.

Sådan er Lalande de Gravet fremstillet:


Blendet er 65% Merlot, 20% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon. Druerne er mekanisk høstet ved maksimal modenhed og herefter håndsorteret. Mosten gærer ved cirka 28 grader i fire uger, og fadlagres på franske egetræstønder i 12 måneder. (50% nye fade)

Hvad er Lalande de Gravet velegnet til:


Bøffer, oksekød, vildt og smagfulde oste går fantastisk godt til vinen. Hæld gerne vinen på en karaffel en time inden servering og nyd den af de store rødvinsglas, ved cirka 17-18 grader.

Anmeldelser:


92 point fra James Suckling
91 point i Wine Enthusiast

Om producenten:


Château Lalande de Gravet er en værdig repræsentant for den prestigefulde appellation, Saint-Emilion Grand Cru. Den smukke ejendom er beliggende ved foden af byen, og er nabo til nogle af de helt store producenter. Jordbundsforholdene her er exceptionelle og historiske, og byen Saint-Emilion er da også med på UNESCO's verdensarvsliste, da man også kan bryste sig af at lægge navn til nogle af de allerstørste kunstneriske mesterværker fra middelalderen.

Château Lalande de Gravet er ejet af Alain & Bernadette Aubert.

Domaines Alain Aubert er en familieejendom ved Dordogne-floden, i Bordeaux. I dette område, som vel nok er verdens mest berømte vindistrikt, ejer Alain Aubert og hans kone Bernadette Faure flere Châteauer på østbredden af Dordogne-floden. De bor selv på Château Ribebon - en billedskøn herregård lige ved floden. Deres vine er specielt udtryksfulde i fadlagringen, men også med klart aftryk i jordbundsforholdene, som består af ler, grus og kalksten, som giver gode betingelser for klassiske Bordeaux-druer. Med 250 hektar land i besiddelse, er familien én af de største på østbredden.


Vis mere
Vis mindre

Château Lalande de Gravet

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeBordeaux
VinhusChâteau Lalande de Gravet
Årgang2015
DruerMerlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP11170515
Mest sete varer
Andre har også købt
Château Piganeau
Château Piganeau
Fra 180,00
Esprit Commanderie Pomerol
Château des Baraillots