Brunello di Montalcino "La Torre"
Brunello di Montalcino "La Torre"
Azienda Agricola La Torre - Brunello di Montalcino

ROBERT PARKER’s anmeldelse:
"Hvis du er en entusiast efter klassisk, strømlinet og traditionel Sangiovese, er La Torre 2012 Brunello di Montalcino et lykkeligt valg. Den stabile og stædige tilgang har givet imponerende resultater i denne varme vækstsæson. Vinens succes taler til forståelsen og oplevelsen af vingård og vingårdsteam, der skabte denne skønne vin. Som andre vine fra årgangen, åbner den for en mørk og mættet farve. Frugten er fed og saftig, men La Torre leverer det karakteristiske syrede spark, der får vores opmærksomhed og holder vores smagsløg aktiveret."

Brunello di Montalcino er den mest berømte vin fra Toscana og måske endda fra hele Italien. Brunello må kun laves i Montalcino kommunen, der ligger i den sydlige del af Toscana.
Azienda Agricola La Torre er beliggende syd for Montalcino 350 meter over havet med udsigt over dalen ved Orcia floden. Området er velsignet med et  helt særligt mikroklima. Det favoriserer en fuld modning af druerne og giver vine med en bemærkelsesværdig, barsk struktur, enestående koncentration og en rig buket.

Vinen produceres af 100% Sangiovese druer. Druerne høstes manuelt i oktober. Den gærer i rustfri ståltanke ved 28-30 grader i mindst 15 dage. Derefter lagres vinen i 36 måneder på slavonske og franske egetræsfade og 6 måneder på flaske.

"La Torre" fremstår med en flot rubinrød farve. Det er en stor vin med en ret intens duft af mørke kirsebær, blomme og tobak. Smagen er rig og fyldig med modne moreller, fersken og varme krydderier og tobak. En kraftfuld og elegant vin med en dvælende eftersmag.

Denne herlige Brunello di Montalcino passer perfekt til grillet og stegt kød, vildt, samt smagfulde oste.
Vis mere
Vis mindre

Brunello di Montalcino "La Torre"

495,00
   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusAzienda Agricola La Torre
Årgang2012
DruerSangiovese
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP12060212