Kitterlé Riesling Grand Cru
Kitterlé Riesling Grand Cru

Grand Cru-Riesling som den skal smage.


Nord for Guebwiller og på vej ud fra Lauch-dalen, finder man Grand Cru-marken, Kitterlé. Vinmarken indtager en helt unik placering i Alsace, da den ligger på en meget stejl skråning. Det betyder at den er eksponeret for  sol fra syd, sydøst og sydvest. Samtidigt er den ekstremt godt beskyttet mod de nordlige vinde. Marken har et areal på cirka 26 hektar og ligger i en højde på mellem 270 og 360 meter over havets overflade.  

Med 11 år på bagen er denne Grand Cru Riesling fuldstændig forrygende og perfekt drikkemoden netop nu!

Vinens karakter:

Vinen har en dyb gyldengul farve. I den meget koncentrerede duft opdages især petroleum og citron. Smagen er kraftig og tør, og byder på fine elementer af flint, ananas og citrusfrugter. Vinen har en skøn dybde og længde. Syren er i super balance netop nu.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget kraftig for en hvidvin at være. Derfor egner den sig især godt til solide madretter, som f.eks. vildt eller retter med krydret sauce. Faktisk anbefaler producenten også vinen til grillede retter!

Serveringstemperatur cirka 13 grader.

Drikkevindue ifølge Château d'Orschwihr:
Minimum: 3-6 år fra høståret
Optimalt: 6-12 år fra høståret
Maksimalt: 18 år fra høståret

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på Riesling-druer fra vinmarken, Kitterlé. Hos Château d’Orschwihr har man valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine. Denne vin indeholder 8,6 gram restsukker pr. liter, og det betyder at vinen er tør.

Om producenten:

Første gang vinene fra Château d’Orschwihr bliver nævnt i historiebøgerne er helt tilbage i 1600-tallet, men faktisk hævdes det at der allerede under romertiden blev produceret vin her – myten bliver nok aldrig bevist men faktum er, at der i dag fremstilles hvidvine i absolut topkvalitet på dette slot.

Vi har gennem snart 30 år forhandlet vinene fra Château d’Orschwihr, først med den daværende ejer, Hubert Hartmann, og nu med hans søn, Gautier. Det helt unikke – og der hvor Château d’Orschwihr skiller sig ud fra mængden – er deres tilgang og filosofi bag vinfremstillingen: Der lægges stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Det betyder i praksis at sådan noget som kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse bliver begrænset til et minimalt niveau. Man har også klare regler for at der ikke må bruges giftige pesticider – både for de ansattes og for den omkringliggende faunas skyld.

Meget usædvanligt er det også, at man på Château d’Orschwihr har valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine.

Høstudbyttet er også meget begrænset. Eksempelvis dikterer reglerne i Alsace at en producent må have et maksimalt høstudbytte på 61 hektoliter pr. hektar, til en Alsace Grand Cru vin – hos Château d’Orschwihr har man valgt at reducere det til 45 hektoliter pr. hektar! Igen for at opnå den fuldstændige og uforfalskede karakter i druen og i sidste ende vinen.

Hvis du kunne tænke dig nogle, i særklasse, store oplevelser fra Alsace, så anbefaler vi dig at stifte bekendtskab med vinene fra Château d’Orschwihr.
Vis mere
Vis mindre

Kitterlé Riesling Grand Cru

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusChâteau d'Orschwihr
Årgang2010
DruerRiesling
SmagsretningFyldig
Tør
Mineralsk
Kompleks
Velegnet tilAsiatisk
Vildt
Fisk fra grillen
Fjerkræ fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01931015
Andre har også købt
Sancerre La Vigne Blanche
Morin - Saint Romain
Mâcon-Villages
Mâcon-Villages
Fra 110,00