Joel Gott Zinfandel
Joel Gott Zinfandel
Yderst nuanceret Zinfandel!

Denne vin er lavet udelukkende på Zinfandel – men det interessante er, at druerne kommer fra fem forskellige vinmarker i Californien! Små drueklaser fra gamle vinstokke høstet fra marker i Lodi og Amador, giver vinen intensitet og koncentration. Druer fra Borden Ranch AVA (American Viticultural Area), tilføjer også saft, kraft og dybde, mens druer fra Mendocino bidrager med krydderi og frugtfylde. Sidst men ikke mindst, er der også brugt Zinfandel fra Lake County, hvor mineralitet i druerne er specielt udtalt. Alt dette i kombination giver vinen en meget velafbalanceret og elegant stil i vinen.

Efter høst håndsorteres druerne fra hver vinmark, på Joel Gott’s vingård. De afstilkes og gærer i enkelte partier. De enkelte partier lagres et år på henholdsvis amerikanske og franske egetræsfade inden de blendes, for at fremhæve hver enkelt vinmarks høje kvalitet.
I duften findes kirsebær, moden blomme, vanilje, sort the og søde krydderier. Smagen følger op med sød kirsebær og afsluttes med bløde tanniner og en delikat finish. Vinen har godt af en times iltning inden servering og drik den gerne ved 17-18 grader.

Den smager fantastisk i selskab med lammekølle, barbeque-marineret kød, oksespidsbryst eller vildt!

Joel Gott Wines er beliggende i Saint Helena, Californien. Vingården blev etableret i 1996.
Da Joel Gott i begyndelsen af 1990’erne var manager for Palisades Market, bemærkede han at der var en stigende efterspørgsel på kvalitetsvine. Efter at have arbejdet på Kenwood Winery, i Sonoma County, og med en familiehistorie indenfor vinbranchen, følte Joel sig sikker på, at han kunne efterkomme dette behov. I 1996 købte Joel nogle få tons Zinfandel druer, af hans gode ven og vinavler, Tom Dillian. Med hans kone, Sarah, der er ønolog, fremstillede Joel sin første vin: Dillian Ranch Amador County Zinfandel.
Vinen modtog stor ros fra blandt andre Robert Parker og Wine Spectator, hvilket var al den opmuntring, Joel behøvede for at fortsætte sit vineventyr.
Siden begyndelsen har Joel Gott Wines altid udvalgt druer fra opadkommende vinregioner i Californien, Oregon og Washington State. Druerne blendes for at opnå større balance, renhed, kompleksitet og elegance i vinene. Målet er klart: vinene skal være udtryksfulde og madvenlige. Og til gode priser!
Vis mere
Vis mindre

Joel Gott Zinfandel

   På lager
Antal
Alc %14,3%
LandUSA
OmrådeCalifornien
VinhusJoel Gott
Årgang2017
DruerZinfandel
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Solmoden
Fadpræget
Velegnet tilTunge retter
Bøffer
Kød fra grillen
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP16110217
Mest sete varer